Foto: Publicitātes foto

Baterijas elektriskais furgons "Scania 25 P BEV" izcīnījis uzvaru Itālijā notiekošajā konkursā "Gada ilgtspējīgais kravas auto 2022" (Sustainable Truck of the Year jeb STY), balvu saņemot piegādes transportlīdzekļu kategorijā.

Šī ir jau trešā reize, kad "Scania" uzvar šajā kategorijā. Šoreiz "Scania 25 P BEV" žūrijas balsojuma augšgalā nonāca, ņemot vērā plašu elementu loku, tostarp spēka pārvadu, degvielas tipu, transmisiju, drošības sistēmas, komfortu, savienojamību un vispārējo ilgtspēju attiecībā uz detaļu pārstrādājamību un kopējām ekspluatācijas izmaksām.

Žūrija no žurnāla "Vado e Torno" redakcionālās komitejas un Ilgtspējīgā kravas auto un furgona konkursa žūrija uzslavēja "Scania" modeli par "šeit un tagad" risinājumu: "STY balvas piešķiršana "Scania" ir pierādījums tam, ka pilsētas un reģionālās piegādes ar nulles emisiju ir kaut kas vairāk nekā tikai iespēja nākamās paaudzes pārvadātājiem."

"Scania 25 P BEV" ir aprīkots ar 310 zirgpsēku jaudīgu elektromotoru un divu pārnesumu transmisiju. Komplektācijā ar deviņu litija jonu akumulatoru moduli šāds furgons ar pilnu uzlādi spēj nobraukt līdz 250 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!