Kompānijas "SAAB" nodaļa Ziemeļamerikā pieņēmusi lēmumu par pašlikvidēšanos saistībā ar zviedru autoražotāja bankrota procedūru, aģentūrai "Automotive News" paziņojis "SAAB" amerikāņu nodaļas finanšu konsultācijas kompānijas "McTevia&Associate" vadītājs Džims Maktevijs.

Jautājums par "SAAB" amerikāņu nodaļas likvidāciju radās pēc tam, kad 19. decembrī zviedru autoražotājs tiesā iesniedza bankrota pieteikumu. Par "SAAB" maksātspējas problēmām kļuva zināms vēl pērnā gada aprīlī, kad tika apturēta ražošana parādu dēļ piegādātājiem. Lai glābtu situāciju, "SAAB" plānoja daļu akciju pārdot ķīniešiem, tomēr šāda iniciatīva neguva atbalstu no bijušā īpašnieka, joprojām "zelta akciju" turošā koncerna "General Motors".

Saskaņā ar pagājušā gada septembra datiem "SAAB" saviem piegādātājiem bija parādā kopumā vairāk nekā 150 miljonus eiro, bet Eiropas Investīciju bankai, kas ir šī autoražotāja lielākais kreditētājs, ražotājs ir parādā aptuveni 217 miljonus eiro. Rezultātā "SAAB" nolēma izsludināt bankrotu un restrukturizēt uzņēmējdarbību.

Pēc Maktevija vārdiem, pašlaik "SAAB" birojs ASV atlaidis 80 procentus darbinieku. Tāpat kompānija pārtraukusi automobiļu tirdzniecību. Pašlaik tiek pieņemts lēmums, ko darīt ar "SAAB" dīleru tīklu ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!