Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotājs uzsācis "Toyota Yaris Cross Hybrid" modeļa tirdzniecību – tas ir automobilis, kas apvieno mazās klases hečbeku ar apvidus auto iezīmēm un hibrīda tehnoloģijām; rezultāts ir "pilsētas satiksmes apvidnieks".

"Yaris Cross Hybrid" ir aprīkots ar "Toyota" ceturtās paaudzes hibrīda tehnoloģiju, kas apvieno 1,5 litru benzīna dzinēju un elektromotoru. Jaunais 1,5 litru trīs cilindru Atkinsona cikla benzīna dzinējs nodrošina lielāku griezes momentu pie zemākiem motora apgriezieniem, tādējādi nodrošinot vēl labāku degvielas ekonomiju.

Jaunās hibrīdsistēmas maksimālā jauda ir 116 zirgspēki. Priekšpiedziņas modeļa ražotāja solītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,4–5,0 l/100 km, bet pilnpiedziņas "AWD-i" – 4,7–5,1 l/100 km.

Šajā tirgus segmentā – mazs hibrīda modelis – pilnpiedziņa ir retums. "AWD-i" sistēma atkarībā no ceļa apstākļiem automātiski pārslēdzas no priekšējās piedziņas uz pilnpiedziņu. Normālos braukšanas apstākļos "Yaris Cross" izmanto priekšējo riteņu piedziņu, bet, konstatējot nepietiekamas saķeres apstākļus, automātiski pieslēdz pilnpiedziņu. Tās aktivizēšana var notikt, piemēram, uz slapja bruģakmens, stiprā lietū, uz slapja vai sablīvēta sniega vai smiltīs.

Atkarībā no izpildījuma klienti varēs izvēlēties dažādu veidu augsta līmeņa aprīkojumu, piemēram, elektriski atveramas bagāžas nodalījuma durvis ar kājas vēziena sensoru, panorāmas stikla jumtu, aklo zonu monitoru, "JBL Premium" audiosistēmu, priekšējos un aizmugurējos stāvvietā novietošanas sensorus ar automātisko bremzēšanu un daudzus citus elementus.

Visu versiju "Yaris Cross" standarta aprīkojumā būs iekļauta jaunākā "Toyota Safety Sense" sistēma un modernas vadītāja palīgsistēmas, kas palīdzēs izvairīties no izplatītiem negadījumiem, vadītājam nodrošinot informāciju, agrīnus brīdinājumus un, kad nepieciešams, automātiski iejaucoties bremzēšanā un stūrēšanā.

"Yaris Cross" būs pieejams arī ar tikai benzīna dzinēju un manuālo vai "Multidrive S" automātisko pārnesumkārbu. Hibrīda versija būs pieejama ar priekšējo riteņu piedziņu vai pilnpiedziņas sistēmu "AWD-i".

"Yaris Cross" sākumcena ir no 17 300 eiro, bet hibrīda versijā – no 19 900 eiro. Pirmie klienti savus automobiļus saņems rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!