Par visuzticamāko automobili starp lietotajiem Eiropā atzīts "Peugeot 207" (attēlā), pētījumā secinājusi britu apdrošināšanas kompānija "Warranty Direct". Tikmēr šajā pašā reitingā "BMW" 7.sērijas limuzīns atzīsts par lūstošu un visdārgāko remontā.

Lai noteiktu uzticamākos automobiļus, kompānijas eksperti izveidoja reitingu, kurā tika ņemti vērā spēkrata salūšanas gadījumi un izmaksas šo kļūmju novēršanai. "Warranty Direct" izpētīja vairāk kā 20 tūkstošus apdrošināšanas gadījumu Eiropā ražotiem automobiļiem vecumā no trim līdz septiņiem gadiem, tāpat tika izpētīta šo spēkratu ražošanas garantijas remontu vēsture.

Pētījuma rezultātā noskaidrojies, ka vidēji gada laikā salūst seši procenti "Peugeot 207" automobiļu, kas ir viens šī modeļa automobilis no 17. Tā kā "Peugeot 207" tiek ražots no 2007.gada, pamatā šim modelim apkopota garantijas remontu statistika. Vidējās šī modeļa remonta izmaksas Lielbritānijā – 332 sterliņu mārciņas (267 lati).

Par otru uzticamāko lietoto automobili Eiropā atzīts "FIAT Panda" – aptuveni 14 procentos gadījumu šo spēkratu īpašniekiem bijušas ķibeles, kuras nesedz garantijas remonts. Reitinga pirmo piecinieku noslēdz "Peugeot 206 CC" (17%), "VW Polo" (18%) un "Renault Clio" (21%).

Savukārt par vismazāk uzticamākajiem automobiļiem atzīti "Mercedes-Benz SL" (47%), "Range Rover" (53%), "Renault Espace" (54%), "Mercedes-Benz" S-klase (47%) un "BMW" 7.sērija (45%). Pēdējo pozīciju šajā reitingā ieguvusi tieši "BMW" 7.sērija, jo tai ir visaugstākās vidējās remonta izmaksas (505 mārciņas jeb 406 lati), bet visdārgākais remonts šim auto bijis 7239 mārciņu apmērā (5820 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!