Foto: Publicitātes foto

Vācijas kompānija "Schmid GmbH", kura piedāvā klientiem iegādāties detaļu komplektus tradicionālā iekšdedzes dzinēja automobiļu pārbūvei par elektromobili, prezentējusi savu jaunāko projektu – krievu "Lada Niva" apvidus automobili, kas pēc pārbūves kļuvis par elektromobili ar 300 kilometru sniedzamību.

Vācieši no vairāk nekā 40 gadus ražošanā esošā "Lada Niva" izņēmuši 1,7 litru benzīna dzinēju un tā vietā uzstādījuši 65 kW (85 ZS) elektromotoru. Tāpat automobilis aprīkots ar 30 kWh akumulatoru komplektu, kas, pēc izstrādātāju apgalvojuma, ar pilnu uzlādi ļaušot nobraukt līdz 300 kilometru. Akumulators paredzēts deviņiem tūkstošiem uzlāžu ciklu, tādēļ šāds komplekts kalpošot 25 gadus.

Vācijas uzņēmums uzsver, ka tradicionālo automobiļu pārbūve par elektromobili esot rentabla. Ja "Lada Niva" īpašnieks gadā vidēji nobrauc aptuveni 15 tūkstošus kilometru, tad šim nolūkam iztērē 2190 litrus benzīna, kas Vācijā maksā 3175 eiro. Savukārt pēc pārbūves elektriskā "Niva" šādam nobraukumam patērēs 1174 eiro elektroenerģijā (ja viens kilovats enerģijas maksā 0,30 eiro). Tādējādi šāda "Lada Niva" pārbūve ļaus gadā ietaupīt divus tūkstošus eiro.

"Schmid GmbH" iepriekš prezentēja arī līdzīgu projektu uz 90. gadu "VW Golf III" hečbeka bāzes. Pārbūves komplekta cenu vācieši publiski neatklāj, tomēr jau gatavu elektrisko "Lada Niva" piedāvā iegādāties par 19 990 eiro.

Atgādinām, ka Eiropas tirgū "Lada Niva" vairs netiek oficiāli tirgota jau divus gadus, jo neatbilst stingrajām ekoloģiskajām normām. Tomēr tās Eiropā no Krievijas nonāk ar "pelēkā" importa palīdzību, kā rezultātā civilizētajā pasaulē maksā ap 16 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!