Foto: Autogespot

Noslēgusies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotā izsole jeb cenu aptauja konfiscētajam "Ferrari 458 Italia Spider" superauto jeb "valstij piekritīgajai mantai", kā rezultātā pirmdien, 14. februārī, VID pieņēma lēmumu cenu aptaujā par uzvarētāju atzīt Igaunijas uzņēmumu "EMG TEILE OÜ" ar piedāvāto augstāko cenu 137 789,87 eiro (bez PVN).

Igaunijas uzņēmums "EMG TEILE OÜ" nodarbojas ar "premium" klases automobiļu rezerves detaļu tirdzniecību, pērn tā apgrozījums pārsniedza divus miljonus eiro. Latvijas valstij piekritīgā "Ferrari" izsolē varēja piedalīties ne tikai vietējie, bet arī ārvalstu uzņēmumi.

137 tūkstoši par šādu "Ferrari" atbilst viszemākajai lietota "458 Italia Spider" cenai Eiropas tirgū, liecina kontinentā lielākā lietoto sludinājumu datubāze "Mobile.de". Konkrētajam 2014. gada automobilim odometra rādījums ir tikai 14 tūkstoši kilometru, un "Ferrari 458 Italia Spider" rodsteri ar tik mazu nobraukumu Eiropā maksā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro.

Tomēr konfiscētais "Ferrari" potenciālajiem pircējiem bija paaugstināta riska prece, jo tam komplektācijā bija vairs tikai viena aizdedzes atslēga. Tāpat arī potenciālie cenas piedāvātāji automobili nevarēja pilnvērtīgi nodiagnosticēt, tik cik to aplūkot klātienē statisku. VID norādīja, ka automobili bija iedarbinājuši un uzbraukuši un nobraukuši no evakuatora platformas. Automobilim tehniskā apskate pēdējo reizi tika veikta 2019. gadā, tādēļ tam arī iekrājies transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa parāds 1704 eiro apmērā (jeb 852 eiro gadā).

Jau rakstījām, ka VID ikvienam interesentam piedāvāja iespēju līdz 4. februārim iegādāties 2014. gada izlaiduma "Ferrari 458 Italia Spider" rodsteru. Konfiscētajam spēkratam ir reģistrācijas apliecība un viena aizdedzes atslēga. Fotogrāfijās redzams, ka šim "Ferrari" ir arī tūninga kompānijas "Mansory" dizaina elementi.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, šis "Ferrari" superauto konfiscēts kādam ASV pilsonību ieguvušam Semjonam, kuram Latvijā pieder vairāki nekustamie īpašumi un kuram bijušas nepatikšanas ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu.

"Ferrari 458 Italia Spider" tika ražots periodā no 2011. līdz 2015. gadam. Itāliešu superauto ir aprīkots ar 4,5 litru atmosfērisko V8 motoru, kas attīsta 570 zirgspēku jaudu un 540 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 3,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 320 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!