"Subaru" markas automobiļi Latvijā ir iecienīti pastāvīgās pilnpiedziņas sistēmas un sportiskuma dēļ. Tādēļ ne mazsvarīgs ir jautājums, cik ļoti tie spēj pretoties laika zobam? To video sižetā demonstrē automehāniķis Juris, par piemēru izmantojot 2009. gada "Subaru Impreza WRX" sedanu, kas ir šī modeļa trešā paaudze, kuru ražoja no 2007. līdz 2014. gadam.

Kā redzams konkrētajam "Subaru" automobilim, tam sliekšņu galos jau ir izveidojušies caurumi metāla, tāpat ir pamatīgi aprūsējušas sliekšņu apakšas – šādus lāpīt vairs nav jēgas, sliekšņi ir jāmaina pret jauniem. Tāpat rūsas perēkļi ir ap degvielas tvertni.

"Subaru", kā arī citiem japāņu automobiļiem, virsbūves paneļu metāls ir samērā plāns, tādēļ izrūsējušās arkas arī būs jāpārmetina. Kā norāda automehāniķis Juris, tad "Subaru" automobiļiem visvairāk rūsas ir tieši virsbūve aizmugurējā daļā. Savukārt vismaz viens priekšējais spārns šim automobilim būs jāmaina, jo, tīrot rūsu no samērā plānā metāla, visticamāk, tajā veidosies caurumi. Parūsējis šim 10 gadus vecajam "Subaru" ir arī priekšējais lonžerons. Grīda gan ir jau no rūpnīcas apstrādāta ar pretkorozijas apstrādi, tādēļ grīdas paneļi ir labā stāvoklī.

Pēc automehāniķa aplēsēm, šī "Subaru" rūsas attīrīšana, sliekšņu pārmetināšana un priekšējā spārna maiņa varētu izmaksāt ap 1000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!