Intars Busulis kopā ar Normundu Rutuli izmēģinājis "Volvo XC60 T8" – abi raidījuma "Tavs Auto TV" sižetā devās ceļā ar jaudīgu un ātru "Volvo" automobili, zem kura virsbūves tīri labi spēj sadzīvot divi motori. Turklāt tā komfortablajā salonā pietiek vietas vairākām mūsmāju šovbiznesa zvaigznēm vienlaicīgi.

"Volvo XC60 T8" ir viens no zviedru markas jaudīgākajiem sērijveida modeļiem. Tā spēka agregāts apvieno divu litru iekšdedzes dzinēju ar uz auto aizmugurējās ass novietotu elektromotoru, kuri tandēmā spēj attīstīt 390 ZS jaudu un iekustināt šo "XC60" no vietas līdz 100 km/h lielam ātrumam nieka 5,5 sekundēs.

Ražotājs sola, ka šis spraudņa hibrīds tikai ar elektroenerģiju spēs nobraukt līdz 50 kilometru distanci, tomēr "Tavs Auto TV" komandai izdevās ar elektrību nobraukt aptuveni 35 km. Savukārt diezgan dinamiskā braukšanas manierē šis 390 ZS apvidnieks hibrīda režīmā vidēji patērē 10 litrus degvielas uz 100 km, pārliecinājās sižeta autori. Šīs modifikācijas spēkrats maksā no 69 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!