Automehāniķis Juris publicējis video, kurā demonstrē, cik daudz rūsas ir aptuveni 10 gadus vecam "Mitsubishi Outlander" apvidus automobilim, kas Latvijā pirkts jauns un visu šo laiku pamatā ekspluatēts Rīgā.

Kā redzams video, šim apvidus automobilim, kam servisā jau ir noņemtas sliekšņu dekoratīvās uzlikas un arku plastmasas paspārņi, metāls šajās vietās ir vizuāli ļoti labā stāvoklī.

Tomēr, aplūkojot šī automobiļa aizmugurējo daļu, redzams, ka "Mitsubishi Outlander" tā ir visvājāk pasargātā vieta no rūsas. Ja aizmugurējo riteņu arkās rūsas vēl nav daudz, tad grīda virsbūves aizmugurējā daļā praktiski visa ir ar rūsas kārtu, bet caurumi vēl nav izveidojušies.

Pēc automehāniķa Jura aplēsēm, vēl trīs vai četri gadi, un "Outlander" aizmugurē jau būtu rūsas veidoti caurumi. Tāpat pieredzējušā automehāniķa novērojums liecina, ka "Mitsubishi" rūpnīca ir krāsojusi tīru metālu – bez gruntēšanas, jo citkārt starp krāsu un rūsu ir redzama arī gruntskrāsa.

Neskatoties uz to, automehāniķis Juris atzīmē, ka "Mitsubishi" pretkorozijas apstrāde no rūpnīcas ir augstākā līmenī nekā, piemēram, "Subaru", kam ar šādu nobraukumu pa Latvijas ceļiem izrūsējuši ir arī sliekšņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!