Automobilis, kas iztur visu, var visu un kas arī domāts visam – šoreiz skarbā automobiļu vērtētāja, LTV žurnālista Dāvja Valdnieka rīcībā nonācis sestais žigulis jeb "VAZ 21063".

"Ražots sen, krāsa dzeltena, piedziņa – pakaļas. "Iet" lēni un brauc nestabili. Bet ne jau tas ir, ko vēlos pārbaudīt. Vēlos parādīt, ka šis ir īstu vīru spēkrats un ka ar to varat darīt pilnīgi visu," žiguļa testa mērķi ieskicē Dāvis.

Dāvis žigulī izvizināja gan aitas, gan gaiļus – burtiskā, nevis pārnestā nozīmē. Pēc šo dzīvnieku pārvadāšanas uz sēdekļiem bija palikuši ekskrementi. "Vai mani tas uztrauc? Absolūti nē!" Dāvis spiedīgos apstākļus pārvar kā īsts vīrs.

Pēc dzīvnieku pārvadāšanas Dāvis žiguli piekrāva pilnu ar žagariem – gan bagāžnieku, gan salonu. "Īstu veču auto!" arī šoreiz Dāvis braucienu pārvarēja bez sejas vaibstīšanas. Pēc kārtējā veiksmīgi izpildītā uzdevuma Dāvis devās mežā iejusties "lauku gonščika" ādā.

"Vai jums patīk šādas mašīnas?" Pierīgas meža ceļos satiktai krievvalodīgajai pensionārei prasa Dāvis. "Tā ir krievu mašīna – Putina," ar uz augšu paceltu īkšķi atbild sieviete.

"Skatos, ka ar apakšu mašīnai kaut kas nav kārtībā. Motors labs, viss labi, bet apakšu pārbaudiet," padomu sniedz sieviete ar "Israel" uzrakstu uz nāģenes. "Kā jūs to zināt?" izbrīnīts ir Dāvis. Viņa paskaidro, ka kādreiz tirgojusi automobiļus, bet pašlaik nodarbojas ar ezotēriku: "Mašīnai ir spoguļattēls. Tas ir redzams Visuma hologrammā".

Lai ko ar to kundze bija domājusi, drošs paliek nedrošs, Dāvis ieklausījās viņas padomā un ar aerosola baloniņu piekrāsoja žiguļa sliekšņus.

Iebraucis Rīgā, Dāvis žiguļa testam pieaicināja Latvijas "YouTube" blogeri Evelīnu Pārkeri, kura dzimusi 2000. gadā. Vaicājot, kā viņa domā – kurā gadā šis auto ir ražots, Evelīna atbildēja, ka gan jau 90. gados, bet bija patiesi izbrīnīta, uzzinot, ka patiesībā 80. gados. "Es ar šo auto uztaisītu "Instagram" bildi, un tas principā ir viss," savu vērtējumu izteica Evelīna.

Tomēr Dāvim izdevās pierunāt, lai Evelīna izmēģina arī izbraukt ar to. Viņai gan vēl nav autovadītājas tiesību, jo vēl tikai mācās tās iegūt – ar automātisko pārnesumkārbu. Brauciens ar žiguli bija grūts pārbaudījums, jo tam ir manuālā transmisija. Protams, neiztikt bez iesācēja kļūdas ar motora noslāpēšanu. Evelīnai izdevās nobraukt tikai dažus metrus, jo pēc apstāšanās pirms luksofora nespēja vēlreiz uzsākt braukšanu.

Pēc Evelīnas saknipsēšanas uz žiguļa motora pārsega Dāvis apmierināti paziņoja, ka ir pierādījis – VAZ ir vislabākais auto pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!