Mūsdienās internetā ļoti populāri ir dažādi sadzīves tehnikas produktu izpakošanas (unboxing – angļu val.) video – gan profesionāli, gan amatieriski. Ko līdzīgu, bet tikai jau ar automobili nolēmis paveikt arī pazīstamais raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") bijušais un "The Grand Tour" esošais vadītājs Džeimss Mejs.

Savam "unboxing" video viņš ir izvēlējies "Toyota" sportisko hečbeku "Yaris GRMN", kas aprīkots ar 209 zirgspēku jaudīgu 1,8 litru kompresormotoru. Šis mazais hečbeks, kas sver tikai 1135 kilogramus, no vietas līdz 100 km/h paātrinās 6,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 230 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 7,5 litri benzīna uz 100 km.

Meja nolūkotais "Toyota" hečbeks bija iepakots gluži kā virtuves kombains – kartona kastē ar putuplasta balstiem tajā. Kā jau jaunam automobilim, tam uz priekšējā vējstikla ir rūpnīcas aizsargplēve, kuru Mejs ar lielu troksni noplēsa. Iepakota bija arī automobiļa aizdedzes atslēga. Savukārt autovadītāja sēdeklis arī bija kartona iepakojumā, kaut arī no rūpnīcas tos vienkārši pārklāj ar plēvi.

"Toyota Yaris GRMN" ir diezgan ekskluzīvs automobilis – Eiropas tirgum tas tiks izgatavots 400 vienību ierobežotā sērijā. Automobiļa cena – ap 30 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!