Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" aplūko automobili, kurš savā laikā aizsāka SUV jeb apvidnieku uzvaras gājienu kompānijas "Škoda" modeļu gammā. Auto, kurš ir pazīstams visā pasaulē; auto, kurš pārdots vairāk nekā 600 000 eksemplāru; automobili, kurš pavisam nesen ieguvis jaunus sejas vaibstus un vairāk jaudas. Kā jau noprotat, šis ir atjauninātais "Škoda Kodiaq".

Raidījuma viesis un modernizētā "Kodiaq" testa pilots ir vīrs, kuru pazīst kā Latvijā unikālas hokejistu dinastijas pārstāvi. Harijs Vītoliņš spēlējis gan Šveicē, gan Ziemeļamerikā, gan Latvijas izlasē (astoņos čempionātos un olimpiskajās spēlēs). Trenējis vairākus KHL klubus, tostarp izcīnot Gagarina kausu. Bet pašlaik – jau kā jaunais galvenais Latvijas izlases treneris – gatavs vadīt mūsu hokejistus nākamā gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Ja runājam par "Kodiaq" vizuālo tēlu, galvenās pārmaiņas ir meklējamas tā priekšpusē. "Škoda" dizaineri ir pacēluši augstāk tā motora pārsegu un radiatora resti, atstājot vairāk vietas masīvajam buferiem un plašajām gaisa lūkām.

Izmainīta arī pamatlukturu forma un to tehniskais pildījums – jau standartā tiek piedāvātas LED, bet par papildu samaksu pieejamas "Full LED Matrix" gaismas. Un – kā zemene uz tortes – ir jauna dizaina radiatora reste ar alumīnija akcentiem.

Auto asti dizaineri pastiepuši garāku ar spoilera palīdzību, kalpo arī labākai aerodinamikai. Savukārt aizmugurējās LED lampas kļuvušas šaurākas un modernākas, taču to C-veida forma ir saglabāta.

Salonā ir vēl vairāk komforta un interaktīvo iespēju. Pirmais, kas kritīs acīs (vai rokās) ir jaunā dizaina stūresrats. Standarta versijās tas ir divu spieķu, bet "Sportline" un "RS" – trīsspieķu.

Viens no lielākajiem jaunumiem ir ergonomiskie sēdekļi. Tie ir elektroniski regulējami, sēdekļa pamatne ir ar maināmu garumu, bet zem t.s. "memory" putu pildījuma un perforētas ādas apšuvuma slēpjas apsildes, kā arī ventilācijas un masāžas funkcijas.

Runājot par jaudu un dinamiku, "Škoda Kodiaq" ir pieejams ar pieciem dažādiem dzinējiem: divi no tiem ir turbodīzeļi, bet trīs – benzīnnieki. Bāzes "Kodiaq" ir aprīkoti ar 150 ZS 1.5 TSI ar cilindru atslēgšanas funkciju, un šis ir vienīgais dzinējs, kuru iespējams komplektēt ar manuālo ātrumkārbu un priekšējo riteņu piedziņu.

Četrcilindru divu litru dīzelim ir tādi paši jaudas rādītāji, taču tas jau standartā ir sajūgts ar septiņu pārnesumu DSG "automātu" un ļauj izvēlēties starp priekšpiedziņas vai pilnpiedziņas variantu. Tikmēr pārējās atjaunotā "Kodiaq" versijas jau sākotnēji tiek komplektētas ar DSG transmisiju un pilnpiedziņu.

Jaudas piramīdas augšgalā atrodas "Kodiaq RS" versija, kas aprīkota ar pilnībā no jauna izstrādātu divu litru benzīna turbodzinēju, kā jauda ir 245 ZS. Tas par 5 ZS vairāk nekā līdzšinējam dīzeļmotoram. Varbūt teiksiet, ka jaudas pienesums nav diez cik liels? Toties pats jaunais benzīna dzinējs ir kļuvis par 60 kg vieglāks, un šis jau ir vērā ņemams fakts.

"Kodiaq" modelim šis atjauninājums ir nācis tikai par labu – tā seja ir kļuvusi izsmalcinātāka, pildījums pilnvērtīgāks un, iespējams, fanu pulks līdz ar to būs plašāks – gan mūsmājās, gan ārpus Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!