Igaunijā radīts interesants patīkamā un lietderīgā apvienojums – 80. gadu "Audi 100" universālis pārbūvēts par saunu. Turklāt ar šo transportlīdzekli joprojām ir iespējams arī braukt, tiesa, ne koplietošanas satiksmē.

Ideja radīt tamlīdzīgu saunu radās igauņu celtniekiem, kuri pēc smagajām darba dienām vēlējās ieiet pirtiņā. Nomāt jau kādu gatavu mobilo risinājumu esot bijis neadekvāti dārgi, tādēļ tika nolemts pašiem kādu telpu pārveidot par saunu.

Šim nolūkam par 200 eiro tika iegādāts vecs "Audi 100" universālis, bet tā pārbūvei par saunu tika atvēlēti vēl 300 eiro. Šim nolūkam tika izņemts viss automobiļa interjers, atstāts tikai stūresrats, pārnesumkārbas svira un pedāļi, kas paslēpti aiz noņemama dekoratīvā koka paneļa. Visa pārbūve aizņēmusi aptuveni divas nedēļas darba.

Lai arī par "SaunAudi" nodēvētā mobilā sauna ir braucama, ar to nedrīkst piedalīties koplietošana satiksmē, jo automobilim vairs nav sēdekļu, drošības jostu, kā arī degvielas tvertne ir pieclitru plastmasas trauks motortelpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!