Lai gan zīmolu "Cupra" kā patstāvīgu spēlētāju pasaules autotirgū pazīst vien otro gadu, tas jau ir paguvis kļūt par sava veida uzmanības piesaistīšanas magnētu. Pirmais pašu patstāvīgi dizainētais modelis "Formentor" burtiski norāva jumtu daudziem sportisku un, galvenais, cenā pieejamu auto tīkotājiem. Bet tagad kārta ir pienākusi jaunākajam modelim – svaigākā "Cupra" ar nosaukumu "Born" jau šobrīd ir ieradusies Latvijā.

Kā studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" viesis šoreiz ir uzaicināts cilvēks, kura publiskā darbošanās arī daudziem "norauj jumtu", jo viņš nebīstas skarbi un reizēm nenormēti izteikties par sabiedrībā aktuālo. Tas ir Jānis Krīvēns, pazīstams arī kā Krivenchy – grupas "Singapūras satīns" līdzdibinātājs. Sevi viņš primāri identificē kā reperi un saka, ka "viss pārējais vienkārši sanāk". Jānis ir arī televīzijas personība un vada populārus podkāstus, tajā skaitā populāro "Pāļa bazars", kurā viesu raksturus un viedokļus atklāj ar alkohola palīdzību.

Līdzīgi kā ar "Formentor", ieraugot šī auto priekšdaļu, ir skaidrs, ka darīšana būs ar sportisku un dinamisku braucamo. Atkarībā no versijas "Born" jauda ir 150 līdz 231 ZS, tam ir klasiskā riteņu piedziņa un tas ir 100% elektroauto. Tas savukārt nozīmē, ka "Born" motora dāvātais 320 Nm lielais griezes moments dinamikas tīkotājiem būs pieejams jau no pieskaršanās brīža akseleratora pedālim.

Nākamais patīkamais fakts, runājot par "Born", ir atrodams šī auto cenu lapā. Neskatoties uz to, ka elektromobiļi, kā ierasts, ir dārgāki par saviem benzīna brāļiem, "Cupra" ir pamanījusies izdarīt tā, lai tas būtu tikai par sešiem tūkstošiem dārgāks par izmērā nedaudz mazāko "Cupra Leon" un atrastos tajā pašā cenu kategorijā kur "Formentor". Vārdu sakot, labi aprīkotu "Born" savā īpašumā var iegūt, šķiroties no aptuveni 40 tūkstošiem eiro ar "mazu astīti".

"Cupra" stiprā puse ir detaļas, kas šo auto padara atšķirīgu no pārējiem. Un, lai gan "Born" ir radniecīgas saites ar "Volkswagen ID.3", tas izskatās un brauc pilnīgi atšķirīgi no sava brāļa. Tā salonā valda sportiska minimālisma aura – sportiski sēdekļi, digitālie paneļi, moderns projekcijas (head-up) displejs, skārienjutīgi slēdži, ar ādu apvilkts stūresrats un augstvērtīgi "eko" apdares materiāli.

"Born" ir pirmais šīs auto markas radītais tīrasiņu elektrovāģis. Veidojot to, "Cupra" centās balansēt starp ekoloģiju un dinamiku. Tam ir citādi piekares regulējumi nekā jau minētajam "VW ID.3". Pamatā tirgū tiks piedāvātas "Born" 150 un 200 ZS versijas, bet nedaudz vēlāk būs pieejama arī "e-Boost performance" opcija, ar kuru jauda tiks paaugstināta līdz 231 ZS. 50 km/h šis auto spēj sasniegt nieka 2,6 sekundēs, bet 100 km/h – 6,6 sekundēs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!