Teroristu draudi par uzbrukumu Ņujorkā, kas apdraudētu tirgus stabilitāti, netika realizēti dzīvē. Līdz ar to Vairākas galvenās akcijas beidza dienu ar mazliet augstākām cenām, neskatoties uz valdības ziņojumiem par Al Qaeda uzbrukumiem, informē Euronews.
Fondu birža bija to finanšu iestāžu skaitā, kuras varētu ciest no teroristu uzbrukumiem.

Darījumi tika veikti bez lieka satraukuma, lai gan acīmredzami palielinātais drošības līmenis radīja neomulīgu atmosfēru.

Policija slēdza vairākas ielas Manhetenā un aizliedza kravas mašīnām šķērsot tiltus un iebraukt tuneļos, kas ved uz Volstrītu.

Kā ziņo Euronews, aizsardzības sistēmas tika pilnveidotas pēc tam, kad ASV prezidents Džordžs Bušs paziņoja par valsts izlūkošanas priekšnieka posteņa izveidi un jauna pretterorisma centra atklāšanu. Tie bija galvenie 11. septembra Komisijas ieteikumi.

“Ņujorkā, Ņūdžersijā un Vašingtonā arvien biežāk izskan draudi, un tas ir kā atgādinājums par mums draudošajiem terora aktiem,” teicis Bušs. Džons Kerijs, prezidenta amata kandidāts novembrī notiekošajās vēlēšanās, ir uzņēmis šīs ziņas mierīgi, taču teicis, ka jau sen būtu vajadzējis veikt nepieciešamās aktivitātes.

“Šodien 11. septembra notikumi ir gandrīz trīs gadu senā pagātnē, taču mums vēl joprojām nav valsts izlūkošanas priekšnieka. Mums ir komisija, kurai tika likti dažādi šķēršļi, tāpēc cilvēki nemaz neuzsāka drošības pasākumu īstenošanu,” viņš teica savas kampaņas laikā.

Komisija ir pieprasījusi valsts izlūkošanas dienestu pamatīgu pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!