Nereti sabiedrībā krievu vai vēl padomju laika tehnika ir izsmiekla objekts. Piemēram: "Kā pārbaudīt žiguļa salona hermētiskumu? Iesēdināt uz nakti tajā kaķi –, ja no rīta tas vēl nav aizbēdzis, tad žigulis ir hermētisks!" Tomēr reālajā dzīvē, kad šī krievu tehnika tiek likta lietā, visai pasaulei žoklis atkaras no apbrīna.

Tieši šāda mēroga apbrīnu sociālajos tīklos radījis video fragments no "Ural" motociklu ekspedīcijas šāgada vasarā Urālos. Grupa entuziastu ar "Ural" motocikliem nolēma šķērsot upi. Samērā ātra straume būtu tikai viena problēma, bet otra – diezgan dziļais ūdens, ka braucējam no tā tikai galva vīd laukā.

Vismaz video sižetā iemūžinātajiem abiem "Ural" motociklu vadītājiem upi šķērsot izdevās veiksmīgi. Otro braucēju upes straume gan bezmaz norāva no dzelzs rumaka sedliem, bet abi veiksmīgi tika upes otrā krastā.

Atgādinām, ka "Ural" motocikli tiek ražoti no 1941. gada. Sākotnēji tās bija leģendāro BMW motociklu kopijas. Mūsdienās izgatavo ap tūkstoš "Ural" motociklu gadā, konstrukcijā izmantojot gan vācu, gan japāņu tehnoloģijas. Turklāt "Ural" šobrīd ir viens no retajiem blakusvāģu ražotājiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!