Papildu galvenajam "Latvijas Gada auto 2019" titulam, kuru izcīnīja "KIA Ceed", tika pasniegtas balvas 10 nominācijās. Viena no lielākajām interesēm tradicionāli ir par apvidus auto klasi, kurā tiek izdalītas divas nominācijas – "4x4 Apvidus auto 2019" un "Pilsētas apvidus auto 2019".

Uz titulu "4x4 Apvidus auto 2019" pretendēja 11 automobiļi: "Audi Q8", "BMW X3", "Dacia Duster", "Honda CR-V", "Hyundai Kona", "Jaguar E-Pace", "Mitsubishi Eclipse Cross", "SsangYong Rexton", "Subaru XV", "Volkswagen Touareg" un "Volkswagen T-Roc".

Fināla TOP-3 iekļuva "Dacia Duster", "SsangYong Rexton" un "Volkswagen Touareg". Rezultāti: 3. vietā ar 88 punktiem palika "SsangYong Rexton", 2.vietu izcīnīja "Volkswagen Touareg" ar 102 punktiem, bet ar 110 punktiem 1. vietu izcīnīja un "4x4 Apvidus auto 2019" ir "Dacia Duster".

Uz titulu "Pilsētas apvidus auto 2019" pretendēja 15 automobiļi: "Audi Q8", "BMW X3", "Citroën C3 Aircross", "Dacia Duster", "Honda CR-V", "Hyundai Kona", "Hyundai Kona Electric", "Jaguar E-Pace", "Lamborghini Urus", "Mitsubishi Eclipse Cross", "SEAT Arona", "SsangYong Rexton", "Subaru XV", "Volkswagen Touareg" un "Volkswagen T-Roc".

Fināla TOP-3 iekļuva "Hyundai Kona", "SEAT Arona" un "Volkswagen T-Roc". Rezultāti: "Hyundai Kona" 3. vietā ar 64 punktiem, 2. vietā "SEAT Arona" ar 68 punktiem, bet 1. vietu ar 148 punktiem izcīnīja un "Pilsētas apvidus auto 2019" ir "Volkswagen T-Roc".

Šobrīd preses tirdzniecības vietās visā Latvijā ir nopērkams žurnāls - katalogs "Latvijas Gada auto 2018" ar auto nozares un satiksmes drošības aktualitātēm, kā arī 20 auto testa apskati ar atsauksmēm.

Konkursā "Latvijas Gada auto 2019" tika pieteikti 29 jaunākie auto modeļi Latvijas tirgū no 20 pasaules auto ražotājiem: "Audi A6", "Audi A7 Sportback", "Audi Q8", "BMW X3", "Citroën C3 Aircross", "Citroën C4 Cactus", "Citroën Berlingo", "Dacia Duster", "Ford Focus", "Honda CR-V", "Hyundai Kona", "Hyundai Kona Electric", "Jaguar E-Pace", "KIA Ceed", "KIA Sportage", "Lamborghini Urus", "Mercedes-Benz" A-klase, "Mercedes-Benz CLS", "Mitsubishi Eclipse Cross", "Nissan Leaf", "Peugeot 508", "Peugeot Rifter", "SEAT Arona", "SsangYong Rexton", "Subaru XV", "Suzuki Swift", "Škoda Fabia", "Volkswagen T-Roc" un "Volkswagen Touareg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!