Bezpilota vadības sistēmas automobiļiem kļūst arvien izplatītākas – dažādu autoražotāju jaunāko modeļu piedāvājumā tās ir jau pieejams kā pilnīgā, tā arī daļējā autopilota izpildījumā. Internetā publicēts interesants video, kurā parādīts, ko diezgan sarežģītos apstākļos – naktī un vēl negaisa laikā – "redz" un kā reaģē "Tesla" elektromobiļa bezpilota sistēma.

Kā redzams video, pat naktī un spēcīga lietus apstākļos "Tesla" elektromobiļa bezpilota sistēma spēja atpazīt ceļa braucamās daļas malas un pretimbraucošos transportlīdzekļus. Tomēr dažbrīd bezpilota sistēma nespēja turpināt savu darbu, jo spēcīgais lietus bija pārklājis videokameras lēcu.

"Tesla" saviem elektromobiļiem pirms nepilniem trim gadiem būtiski modernizēja autopilota vadības sistēmu. Tā spēj vidē atpazīt objektus līdz pat 250 metru attālumā. Tāpat "Tesla" elektromobiļi ir komplektēti ar 12 atjauninātiem ultraskaņas sensoriem, kuri spēj atpazīst cietākus un mīkstākus objektus divkārt lielākā attālumā nekā līdz šim. Savukārt radars ir modernizēts tā, ka tas spēj "redzēt" cauri lietum, miglai un putekļu mākonim.

Visu šo sensoru iegūto informāciju apstrādās jauns dators, kas līdz šim "Tesla" elektromobiļos izmantoto veiktspējā pārspēj vismaz 40 reižu.

Pirmais traģiskais nelaimes gadījums, "Tesla Model S" elektromobilim braucot autopilota režīmā, notika 2016. gada maijā Floridā. 40 gadus vecais Džošua Brauns gāja bojā, ietriecoties kravas automobiļa piekabē, kura bija nošķērsojusi ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!