Videotēkā "YouTube" milzīgu popularitāti ieguvis video ar nosaukumu "Russian Cyberpunk Fram" jeb "Krievijas kiberpanku ferma". Humoristiskā video autori demonstrē, kā izskatītos dzīve Krievijas ciemā kiberpanku estētikā.

"Runā, ka Krievija ir tehnoloģiski atpalikusi valsts, tajā nav ceļu, robotizētā tehnika neattīstās, raķetes nelido, bet pasts pienāk pārāk ilgi. Tās visas ir muļķības!" rakstīts video sižeta uzsaukumā.

Piecas minūtes ilgajā sižetā fermeris Nikolajs no Rjazaņas apgabala stāsta par savu saimniecību lauzītā angļu valodā. "Tie ir meli, ka esam tehnoloģiski atpalikusi valsts!" sižetā apgalvo galvenais varonis, demonstrējot "Izhevsk Dynamics Corporation" androīdus, kuri palīdz viņam saimniecībā.

Tāpat sižetā tiek atspēkots mīts, ka Krievijā nav ceļu. "Tās ir muļķības! Mums ceļi nemaz nav vajadzīgi!" video apgalvo Nikolajs, sēžot pie stūres UAZ mikroautobusam "Buhanka" ar reaktīvajiem dzinējiem riteņu vietā.

Ciemata estētika ieturēta kiberpanku stilā – pienu slauc androīdi, ganu vietā lido droni, bet graustus vizuāli aizstāj ar hologrammām.

Video sižets internetā tika publicēts 19. novembrī – dienā, kad klajā bija jānāk jaunajai datorspēlei "Cyberpunk 2077", kuras debija tagad atlikta līdz decembrim. Video sižeta režisors Sergejs Vasiļevs vietējiem medijiem atzinis, ka viņu iedvesmojusi "Cyberpunk 2077" datorspēle: "80. gados kiberpanki bija fantastika, tomēr šobrīd tā ir realitāte. Lai arī nedaudz pārspīlēti, tomēr tehnoloģijas, kuras parādījām savā sižetā, šodien jau eksistē. Tieši tādēļ kiberpanku tēma ir tik aktuāla."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!