Līdz ar jaunās paaudzes "smart fortwo" modeļa oficiālo atklāšanu ceturtdien, tā ražotājs – vācu koncerns "Daimler" – vēlējies uzskatāmi demonstrēt šī mazā spēkrata augsto drošības līmeni. Sabiedrības būtiskākās bažas par mazo auto drošību ir sadursmē ar lielāku un smagāku automobili. Tieši tāpēc "Daimler" izvēlējies nodemonstrēt jaunā "smart" un divkārt smagākā S-klases limuzīna frontālo sadursmi.

Trieciena tests tika rīkots, abiem automobiļiem braucot ar 50 km/h ātrumu un frontāli saduroties ar priekšdaļas 50% pārklājumu. Kā secinājuši autoražotāja speciālisti, šādā sadursmē "smart" pasažieru kabīne paliek neskarta un braucēji negūst būtiskas traumas.

"Daimler" norāda, ka tik labs rezultāts panākts, jo "smart fortwo" konstrukcijā ir speciāls drošības rāmis, kas efektīgi absorbē trieciena enerģiju. Turklāt drošības spilvens pasažieru ceļiem šajā automobilī iekļauts jau standarta aprīkojumā.

Tāpat "Mercedes-Benz" ražotājs lepojas, ka jaunā S-klase speciāli konstruēta tā, lai šis lielais automobilis "maigāk" absorbētu mazāku automobiļu trieciena enerģiju, tajā pašā laikā nemazinot limuzīna pasažieru drošību.

Pagaidām gan jaunā "smart" neatkarīgie drošības testi, piemēram, "EuroNCAP" vai IIHS izpildījumā vēl nav veikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!