Ar likumus un noteikumus pārzinošiem gudriniekiem, kuri nerro ceļu policistus un to visu iemūžina video, ir pilns internets. Viens no jaunākajiem un internetā strauju popularitāti gūstošākajiem tamlīdzīgajiem sižetiem ir no Ukrainas, Hersonas apgabala. Par šī konkrētā video popularitāti gan jāpateicas Krievijas medijiem, kuri Ukrainas konflikta kontekstā to pasniedz kā "redzies, kāda tiem eiropiešiem ceļu policija".

Video redzams, ka ceļu policija aptur autovadītāju par braukšanu kreisajā joslā, kamēr labā josla ir brīva. Autovadītājs uzreiz norāda – nesiet šurp savu video ierakstu un rakstiet protokolu! Policists, iespējams, uzreiz gaidījis kukuļa piedāvājumu, lēnīgi aiziet atpakaļ uz patruļmašīnu, drīz atgriežas un atzīst, ka video ieraksts nav izdevies.

Autovadītājs uzstāj, lai tik un tā protokols par pārkāpumu tiktu sastādīts. Policists gan atzīst, ka bez video ieraksta (vai kāda cita pierādījuma) tādu rakstīt nevar, jo Ukrainā par pārkāpumu atzīstams tikai tāds, kas ir pierādāms. Uzstājīgais autovadītājs prasa: "Bet tad kāpēc jūs mani vispār apturējāt? Pārkāpums bija? Tad rakstiet protokolu, lai varu to pārsūdzēt! Citādi ar jums cīnīties nav iespējams, kā tikai tiesā."

Interesanti, ka ceļu policists nekādi negribēja rokās ņemt autovadītāja dokumentus. Arī pienākušais pārinieks, paklausījies abu dialogā, visādi centās no mutīgā autovadītāja tikt vaļā, novēlot laimīgu ceļu.

Tāpat autovadītājam neizdevās pierunāt policistus kaut vai parādīt, ka viņiem tāds fotoaparāts, ar ko iemūžināt pārkāpumus, vispār ir līdzi. Jo visādi citādi tas izskatoties pēc "piepelnīšanās". Atvadoties autovadītājs policistus aicināja: "Saņemieties taču, puiši!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!