Foto: Publicitātes foto

Vācijas koncerns "Volkswagen" (VW) paziņojis, ka šonedēļ gatavojas parakstīt darījumu par vairāku miljardu eiro vērtu īstermiņa aizdevuma saņemšanu, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli, kuru apdraud vērienīgie izdevumi saistībā ar izmešu falsificēšanas skandālu.

Lai arī oficiāli līguma detaļas pagaidām netiek atklātas, aģentūras "Reuters" avoti atklājuši, ka VW plāno aizņemties pavisam 20 miljardus eiro no 13 bankām, parādu refinansējot nākamā gada laikā.

Tāpat "Reuters" avoti norāda, ka gadījumā, ja VW nespēs saglabāt finansiālo likviditāti, lai segtu šo īstermiņa parādu, vācu koncerns būs spiests pārdot daļu savu aktīvu.

VW oficiāli šo darījuma pozīciju nekomentē, bet aģentūras "Reuters" avots, kas pietuvināts procesam, atklājis, ka "VW tādā gadījumā varētu apsvērt luksusa automobiļu marku "Bentley" un "Lamborghini", kā arī motociklu markas "Ducati" pārdošanu".

Tomēr jāatzīmē, ka VW jau izstrādājis plānu izmaksu samazināšanai, piemēram, samazinot investīciju apjomu jaunajos produktos par miljardu eiro gadā. Pagaidām VW aprēķinājis, ka "dīzeļa skandāls" izmaksās aptuveni deviņus miljardus eiro.

Tādējādi aktīvu pārdošana, īpaši vērtīgu automobiļu marku, būtu galējais solis, ja "dīzeļa skandāls" tomēr izrādīsies sāpīgāks finansiālais "sitiens" nekā tiek prognozēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!