Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) uzraudzības padome pieņēmusi lēmumu par koncerna sastāvā esošo automobiļu marku likteni. Rezultātā vācu koncerna vadība atteikusies no ieceres pārdot "Lamborghini" un "Ducati" – abas markas arī turpmāk paliks VW sastāvā. Savukārt par "Bugatti" marku skaidras nākotnes vēl nav.

VW oficiālajā paziņojumā norādīts, ka koncerna uzraudzības padome lēmusi savā portfelī saglabāt itāliešu superauto marku "Lamborghini" un motociklu ražotāju "Ducati". Savukārt "Bentley" zīmols no 2021. gada 1. marta pāries "Audi" kontrolē, un abas kompānijas cieši strādās pie nākotnes elektromobiļu izstrādes.

Vēl novembrī tika ziņots, ka "Lamborghini", "Ducati" un "Italdesign Giugiaro", kas arī ir VW koncerna sastāvā, varētu apvienot vienā struktūrā – tas ļautu optimizēt to darbību un atvieglot potenciālu pārdošanu trešajai pusei.

Savukārt par "Bugatti" marku, par kuru nozarē klīda runas par potenciālu pārdošanu, nākotne joprojām ir aizmiglota – VW savā paziņojumā nav nedz apstiprinājis, nedz noliedzis informāciju, ka par franču superauto zīmola iegādi interesi izrādījusi horvātu elektromobiļu ražotājs "Rimac".

Saskaņā ar pašreizējo VW struktūru "Audi", "Lamborghini" un "Ducati" ietilpst uzņēmuma "premium" zīmolu grupā, bet "Porsche", "Bentley" un "Bugatti" ietilpst sporta un luksusa zīmolu grupā. Atsevisķā zīmolu grupā ietilpst "Volkswagen", "SEAT" un "Škoda" markas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!