Foto: TV raidījums "Zebra"

Jaunas sakrāsotās līnijas, pusizdzēstas vecās, stabiņu lērums un sastrēgumi – Tallinas šoseju pie Ādažiem vairs pazīt nevar. Varētu jau teikt, ka tā vairs nav Tallinas šoseja, bet gan Tallinas iela, tomēr pēc satiksmes organizācijas izmaiņu izpētes TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots secina, ka tas ir kaut kas tāds, ko iepriekš vēl nekur neesam redzējuši.

Tagad uz Tallinas šosejas pie Ādažiem ir palikusi pa vienai šaurai joslai katrā virzienā, uzstādītie stabiņi vairs neļauj nepacietīgākajiem autovadītājiem pārējos apdzīt pa ceļa horizontālā apzīmējuma drošības saliņām un pagriezienu joslām, jo arī pagriešanās pa kreisi vairākās vietās nu jau ir aizliegta. Priekšrocība jaunajam noformējumam ir tā, ka tagad stabiņu dēļ kreisos pagriezienus nevarēs izdarīt arī līdz šim "nelegālajās" vietās.

Tomēr darbu kvalitāte satiksmes organizācijas izmaiņām gan rada jautājumus. Piemēram, vecās līnijas dzēstas ļoti pavirši un vāji – kaut kas pārkrāsots, piecus metrus tālāk kaut kas uzkrāsots divkārt – raibs gar acīm metas, un ticība horizontālajam ceļa apzīmējumiem šajā posmā neveidojas, norāda Timrots.

Tāda pati problēma ar ceļa zīmēm – kaut kādas zīmes ar maisiņiem galvā, kaut kādas zīmes pāris metru atstatumā divreiz pēc kārtas uzliktas, bet iepriekšējās nav noņemtas. "Ķep-ļep, bet aizkustinoši – tas tā, lai neaizmirstam, kur dzīvojam," novērojumos dalās "Zebra" vadītājs.

"Kopumā jāsaka, ka satiksmes organizācija šeit nav tā sliktākā, it īpaši ja salīdzina ar to, ko izpilda Rīgas dome, tad "Latvijas Valsts ceļi" vēl ir eņģelīši, viņiem pat tīri labi sanāk," neskatoties uz daudzajiem trūkumiem, rezumē Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!