Foto: TV3 raidījums "Zebra"

"Pat vislabāko ielu var sačakarēt ar pāris kreisajiem pagriezieniem. Tā sačakarēt, ka visa Rīga apstājas," uzskata TV3 raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots, kurš pārliecinājies par satiksmes haosu "Rīgas mazajā apvedceļā" – Lubānas ielā.

Lubānas ielā ir divas joslas katrā virzienā, un satiksmes plūsma ir diezgan raita. Tomēr ir dažas problēmas – daži mazi un viltīgi kreisi pagriezieni. Parasti šīs nogriešanās vietas izmantoja tikai vietējie, bet tagad šādus bīstamus manevrus piedāvā arī populārā navigācijas sistēma "Waze", kas tādējādi autovadītājam piedāvā īsāku maršrutu, piemēram, uz Purvciemu.

Vien puskilometra nogrieznī Lubānas ielā ir trīs vietas, kur iespējama apgriešanās braukšanai pretējā virzienā vai nogriešanās pa kreisi. Gatavojot šo sižetu, "Zebra" arī kļuva par aculiecinieku vienai no avārijām – divi vieglie automobiļi bremzēja, lai palaistu vienu pa kreisi braucošo, bet kravas automobilis nepaspēja tik strauji nobremzēt un ietriecās vieglā auto aizmugurē.

"Pasaules gals nebūs ne atombumba, ne vīruss. Tas vienkārši būs cilvēku egoisms! Cilvēks nostāvējis visu šo sastrēgumu, redz, ka pirmā josla ir nobloķēta avārijas dēļ, bet ņem un mierīgi ieslēdz kreiso pagriezienu un gaida sava manevra iespēju pāri pretējai joslai. Viņam ir pilnīgi vienalga, ka aiz muguras ir simtiem automašīnu. Cilvēki ir interesanti..." spriež Timrots.

"Pilsētai būtu jābeidz "laist muļķi" un izlikties, ka šo visu neredz. Uz Lubānas ielas ir jāaizliedz visas šīs apgriešanās un kreisā manevra iespējas! Arī autovadītājiem jādomā ar savu galvu – mobilās aplikācijas nav tās, kas domās par to, kā ir drošāk braukt. Aplikācija ir dators, kas domā, kā būs ātrāk un taisnāk, nevis kā drošāk. Tādēļ paši domājiet savus maršrutus un uzmanieties, kad braucat pa Lubānas ielas otro joslu," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!