"Ja ceļu projektētāji ir tizleņi, tad tagad viņi ir uzcēluši sev memoriālu – krustojumu pirms Carnikavas. Paskatieties un nolieciet ziedus!" vēsta TV raidījums "Zebra", kā vadītājs Pauls Timrots demonstrē, pēc viņa domām, visdīvaināko renovēto krustojumu Latvijā.

"Šobrīd es atrodos trīs ceļu krustojumā – autobusu pieturu šeit sauc "Pagrieziens uz Carnikavu". Šeit būtībā ir jauns Bermudu trīsstūris uz Latvijas ceļiem. Kas te par vainu? Varbūt jau nojaušat – tie jancīgie stabiņi," situāciju ieskicē Timrots.

Piemēram, braucot virzienā no Rīgas. Ceļa zīmē redzams, ka norādīts joslu sadalījums – kreisā tikai taisni, bet labējā – pa labi. Tomēr, pabraucot tālāk, ceļš sadalās tikai pa kreisi un pa labi. Taisni nav nekā! "Kurš "malacis" tā uzlika!?" vaicā "Zebra" vadītājs.

Savukārt uz ceļa, kas nāk no Tallinas šosejas un pagriežas uz Carnikavu, arī ir divas joslas un varētu būt iepriekšminētā zilā zīme – viens pa labi, otrs pa kreisi. Bet šādas zīmes šeit nav! Tāpat arī nav zīmes, ka ar stabiņiem iezīmēto saliņu var apbraukt pa abām pusēm. "Kurš to visu ir uzzīmējis!? Es pat negribētu viņu satikt! Domāsim paši, kur mēs braucam," secina Timrots.

"Nedod Dievs, te uzsnigs sniegs!" jau tā neizprotamo satiksmes organizāciju šeit demonstrē Timrots. Piemēram, braucot no Carnikavas puses – ja būs uzsnidzis sniegs, tad nebūs saprotams, aiz kura stabiņa tad šeit ir jāgriež pa kreisi.

Pirms krustojuma rekonstrukcijas notika samērā daudz avāriju, braucot no Rīgas puses, kad autovadītājs nepamanīja ceļa līkumu un iebrauca grāvī. Tagad, pēc Timrota domām, avārijas notiks otrā virzienā –, braucot no Carnikavas uz Rīgu. "Tur nav nevienas zīmes, ka jābrauc pa labi vai pa kreisi. Bet pirms tam ir zīme, ka galvenais ceļš iet taisni. Nu, nekas tur neiet taisni!" uz projektētāju "tizulumu" šajā krustojumā norāda "Zebra".

"Man nav ko vairs teikt..." ar saldsērīgiem smiekliem "Zebra" sižetu noslēdz Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!