Jūrmalas gatvē, Rīgā, ir apgriešanās vieta transportlīdzekļiem, bet tur brauc arī tramvaji un dažkārt arī satiksmes autobusi. Vai tad, kad griežamies braukšanai pretējā virzienā, ir jādod priekšroka arī autobusam, kas brauc pa tramvaja sliedēm? Atbildi uz šo jautājumu skaidro TV raidījums "Zebra".

"Visiem transportlīdzekļiem, kas vēlas apgriezties braukšanai pretējā virzienā, ir jāpalaiž tajā pašā virzienā braucošie autobusi un tramvaji," uzreiz norāda Alberts Krūmiņš, CSDD Rīgas nodaļas priekšnieka vietnieks eksaminācijas jautājumos. "Es teiktu, ka tas ir asprātīgs un radošs risinājums, kā sabiedrisko transportu padarīt ātrāku, lai tas mazāk stāvētu sastrēgumos kopā ar citiem transportlīdzekļiem."

"Ceru, ka sapratāt – jālaiž ir gan autobuss, gan tramvajs, gan arī lidojošais šķīvītis, ja tas brauc pa šo joslu. Tātad esam prātīgi un vērojam apkārtni, jo galu galā šis veidojums, kad pa vienu koridoru brauc viss sabiedriskais transports, manuprāt, ir lieta, ko vajadzētu ieviest vēl vairāk šajā pilsētā," uzskata raidījuma vadītājs Pauls Timrots. "Lai brauc – tramvajam sliedes ir atvēlētas, tas ar autobusu nestrīdēsies, un visi cilvēki ātrāk nonāks darbā vai mājās. Un varbūt tieši tādēļ biežāk izvēlēsies sabiedrisko transportu, nevis savu personīgo auto, braucot pa pilsētu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!