Foto: AFP/Scanpix

Britu raidsabiedrība BBC šajos Ziemassvētkos demonstrēs automobiļu raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") speciālo izlaidumu. Divu sēriju raidījums ar nosaukumu "TopGear: From A-Z" tiks veltīts 13 gadiem, kuru laikā šo raidījumu vadīja Džeremijs Klārksons, Ričards Hamonds un Džeimss Mejs.

"Speciālajā izlaidumā tiks parādīti iespaidīgākie kadri, pastāstīti līdz šim nezināti fakti un neparasta statistika par visām sezonām, kas uzņemtas pēdējo 13 gadu laikā. Šajos divos speciālajos raidījumos varēs redzēt labākos, dīvainākos un smieklīgākos "TopGear" momentus alfabētiskā kārtībā, kur katru burtu pārstāv raidījuma zvaigznes," rakstīts BBC anotācijā.

Pats Klārksons, Hamonds un Mejs neplāno piedalīties speciālo raidījumu sērijās – tajās tiks izmantoti tikai arhīva materiāli. Aizkadra balsi šiem raidījumiem ierunās britu aktieris un komiķis Džons Bišops, kurš 2011. gadā bija "TopGear" viesis rubrikā "Zvaigzne budžeta automobilī".

Jau ziņots, ka šāgada pavasarī BBC nepagarināja līgumu ar Klārksonu pēc viņa konflikta ar vienu no "TopGear" producentiem. Savukārt Hamonds un Mejs atteicās vadīt raidījumu bez Klārksona, nolemjot arī nepagarināt līgumu ar BBC. Vasarā trijotne parakstīja vienošanos ar "Amazon" par jauna automobiļu raidījuma filmēšanu. Līgums parakstīts uz trim gadiem un paredz 36 sēriju uzņemšanu. Filmēšanai atveltīti 250 miljoni ASV dolāru, un jaunais raidījums "Amazon" tiešsaistes servisā nonāks nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!