Krievijā plašu popularitāti iemantojušais milicis-disidents Aleksejs Dimovskis, kurš tīmekļa koplietošanas vietnē "YouTube" ievietotos videomateriālos pērnruden kritizēja priekšniecību par tiesībsargājošajās struktūrās valdošo korupciju, tagad videovēstījumā vēršas pie prezidenta Dmitrija Medvedeva, mudinot, lai tas "nolaižas uz zemes", beidz lēkāt pa ārzemēm un nopietni pievēršas pašmāju problēmām.

Kā Dimovskis sacīja ziņu aģentūrai "Rosbalt", pie prezidenta viņš vēršas pēdējo reizi.

"Pietiek lekt pa ārzemēm, tieciet galā ar to, kas notiek Krievijā. Es pie jums vēršos kā pie vīra, vai jums maz ir sirdsapziņa, vīra godaprāts?" savā paziņojumā Medvedevam vaicā Dimovskis. Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, iekšlietu ministrs Rašids Nurgalijevs, Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Valērijs Zorkins un finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, viņaprāt, "krievu tautu tur zemāk par zemi, cīnās par naudu, Klusajā okeānā pērk salas".

Bijušais milicis aicina Medvedevu vēlreiz gaismā celt 90.gadu krimināllietu, kurā figurēja Vladimirs Putins, "atcerēties "Kursku", "Nord-Ost" un Beslanu". Viņš aicina vainīgos saukt pie atbildības.

"Ieviesiet kārtību līdz 12.novembrim. Pretējā gadījumā es aicināšu tautu doties uz Sarkano laukumu," paziņoja Dimovskis. Viņš prezidentu mudināja "nolaisties uz zemes", paviesoties laukos, lai redzētu, kā dzīvo parastie krievu cilvēki.

Pirmajos videovēstījumos, kas "You Tube" parādījās novembrī, Dimovskis sacīja, ka Novorosijskas milicijas vadība pret likumsargiem izturas "kā pret lopiem" un padotajiem diktē, kādiem jābūt izmeklēšanas rezultātiem.

"Man ir apnicis, ka man liek atklāt neeksistējošus noziegumus. Man ir apnicis, ka man saka - šie cilvēki ir jāiesēdina aiz restēm," toreiz videovēstījumā sacīja Dimovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!