Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies atklātais konkurss uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu. Par tā uzvarētāju kļuvusi Laima Letiņa. Lai pretendente ieņemtu amatu, tai vēl jāsaņem Ministru kabineta apstiprinājums, informē Valsts kanceleja.

Letiņas līdzšinējā darbavieta ir Latvijas Finanšu nozares asociācija, kurā viņa ieņem padomnieces amatu un pēdējos gados aktīvi strādājusi pie informācijas apmaiņas risinājumiem starp valsts un privāto sektoru, kā arī negribēto un nevēlamo seku mazināšanas finanšu pakalpojumu pieejamībā.

No 2018. līdz 2019. gadam Letiņa strādāja Uzņēmumu reģistrā par ekspertu juridisko personu izmantošanas noziedzīgiem nolūkiem novēršanas jomā. Konkursa uzvarētāja Uzņēmumu reģistrā arī iepriekš ieņēmusi divus amatus – no 2013. līdz 2018. gadam bijusi Juridiskās nodaļas vadītāja vietniece un 2013. gadā Juridiskās nodaļas juriskonsulte.

Savukārt periodā no 2018. līdz 2020. gadam Letiņa strādāja Tieslietu ministrijā par juristi Komerctiesību nodaļā.

Potenciālā Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē. Letiņa ieguvusi arī starptautisku sertifikāciju naudas atmazgāšanas novēršanas un starptautisko sankciju jomā, regulāri pilnveidojusi savas zināšanas, apmeklējusi dažādus kursus, kā arī gatavojusi publikācijas interešu pārstāvības jautājumos, krāpšanu novēršanā, sankciju piemērošanā, jaunāko tehnoloģiju izmantošanā, publiskās – privātās partnerības jomā u.c.

Kā vēstīts iepriekš, konkurss norisinājās trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par Uzņēmumu reģistra analītiskās kapacitātes attīstīšanu un ieguvumiem no tā uzņēmējdarbības vides drošībai un ilgtspējībai. Savukārt atlases trešajā kārtā tika pārbaudītas tādas pretendentu vadības kompetences kā komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, attiecību veidošana un uzturēšana.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!