Foto: Publicitātes attēli

Mazumtirgotājs "Lidl Latvija" paziņojis par jauna veikala būvniecības sākšanu Kuldīgā, Aizputes ielā 7.

Jauno "Lidl" veikalu projektējušas "Diānas Zalānes projektēšanas biroja" arhitektes, bet ēkas būvdarbus īstenot uzticēts SIA "Anzāģe" speciālistiem. Plānots, ka jaunā veikala ēka būs apmēram 2385 kv.m. liela ar gandrīz 1340 kv.m. plašu tirdzniecības zāli.

Veikala fasādes risinājumā plaši tiks izmantoti ķieģeļi un ķieģeļflīzes, lai ēka vizuāli sasauktos ar tuvākās apkaimes namu izskatu, informē uzņēmumā.

Satiksmes nodrošināšanai projekts paredz par "Lidl" līdzekļiem izbūvēt pilnīgi jaunus Jāņa un Rātskunga ielas posmus, kas pieslēgsies jau esošajām Mucenieku un Aizputes ielām. Gar jaunajām Jāņa un Rātskunga ielām tiks veidota sarkano kļavu lielstādu rinda.

Pie veikala paredzēts izveidot 120 autostāvvietas "Lidl" klientiem. Pēc pilsētas pašvaldības iniciatīvas – 15 no šīm stāvvietām būs atvēlētas tuvākās apkaimes iedzīvotāju vajadzībām. Tiks uzstādīti arī nerūsējoša tērauda statīvi vismaz 34 velosipēdu pieslēgšanai.

Kuldīgas "Lidl" veikala precīzs atklāšanas datums tiks paziņots vēlāk, pēc būvdarbu veiksmīgas pabeigšanas.

Foto: Publicitātes attēli

"Lidl" ir daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group". SIA "Lidl Latvija" izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021. gada 7. oktobrī. Šobrīd "Lidl Latvija" ir 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!