Foto: Pexels

Šogad pirmajos trīs mēnešos reģistrēti 2406 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 3062, liecina "Lursoft" pētījuma dati.

Aizvadītajā mēnesī reģistrēti 787 jauni uzņēmumi, to kopējam pamatkapitālam sasniedzot 93,5 miljonus eiro.

"Lursoft" dati rāda, ka astoņiem jaunreģistrētajiem uzņēmumiem pagājušajā mēnesī pamatkapitāla apjoms pārsniedza 1 miljonus eiro. Lielākais to vidū ir SIA "Maxima Latvija" dibinātais SIA "DC Abras" ar 25,91 miljonu eiro lielu pamatkapitālu. Par uzņēmuma vienīgo valdes amatpersonu iecelta Elīna Stībele, kura vienlaikus ir valdes locekle vēl astoņos uzņēmumos. Lursoft izziņā redzams, ka SIA "DC Abras" juridiskā adrese reģistrēta Biznesa centrā "Akropole Rīga", Latgales ielā 257, kur atrodas arī SIA "Maxima Latvija" un citu saistīto uzņēmumu biroji.

Kā "Delfi Bizness" skaidro "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule, "Maxima Latvija" ir reģistrējusi jaunu uzņēmumu ar mērķi pakāpeniski nodalīt darbības jomas – mazumtirdzniecību no nekustamo īpašumu pārvaldības, tādējādi katrai darbības jomai koncentrējoties uz konkrētām prioritātēm un ļaujot strukturizētāki pārvaldīt resursus.

SIA " Maxima Latvija" šobrīd ir 21 uzņēmuma kapitāldaļu turētājs. To vidū bez SIA "DC Abras" ir vēl četras kapitālsabiedrības, kuras mazumtirdzniecības veikalu tīkls reģistrējis pagājušajā mēnesī, – SIA "Merope", SIA "Vela", SIA "Lacerta" un SIA "Ursa". Visas piecas SIA "Maxima Latvija" dibinātās kapitālsabiedrības starp martā dibinātajiem uzņēmumiem pēc pamatkapitāla apjoma atrodas līderpozīcijās.

Starp lielākajiem uzņēmumiem martā ierindojas arī SIA "GBC 2" ar 4,39 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmums izveidots, atdalot daļu no SIA "Gustavs Business Center". Šī uzņēmuma patiesais labuma guvējs, tāpat kā SIA "Maxima Latvija" reģistrēto piecu jauno uzņēmumu gadījumā, ir Lietuvas uzņēmējs Nerijus Numa. Par martā reģistrētā SIA "GBC 2" valdes priekšsēdētāju iecelts Kaspars Beitiņš, kurš ieņem amatus vēl četru uzņēmumu valdēs, bet valdes locekli – Auromas Martinkenas.

Vairāk nekā 1 miljona eiro liels pamatkapitāls ir arī martā reģistrētajam SIA "Matrožu 17" un SIA "Vestman Zemes Fonds 2", kas izveidots, atdalot daļu no SIA "Vestman Zemes Fonds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!