Foto: Shutterstock

Sestdien, 13. aprīlī, vairākas stundas dienas vidū elektrības cena biržā būs ļoti zemā līmenī un dažbrīd pat noslīdēs negatīvajā teritorijā, liecina dati "NordPool" biržā.

Tās ir labas ziņas elektroenerģijas lietotājiem, kuriem rēķins ir pēc biržas tarifa.

Viszemākās cenas, svārstoties ap nulli, būs, sākot no plkst.12 līdz plkst.20.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās gandrīz visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Nedēļas elektroenerģijas cena Latvijā un Lietuvā vienoti bija 49,49 EUR/MWh, Igaunijā – 49,54 EUR/MWh, kas ir samazinājums par 11% pret iepriekšējo nedēļu, informē AS "Latvenergo".

Elektroenerģijas cenu samazinājumu galvenokārt ietekmēja vēja enerģijas izstrādes kāpums Ziemeļvalstīs par 50% pret iepriekšējās nedēļas datiem. Turklāt izteikts vēja izstrādes lēciens svētdien, 7. aprīlī, noteica negatīvas elektroenerģijas cenas gandrīz visos Nord Pool biržas tirdzniecības apgabalos, arī Baltijas valstīs. Cenu samazinājumu veicināja arī laikapstākļi Ziemeļvalstīs, kas bija mitrāki par normu, tādēļ pozitīvi ietekmēja ūdens pieteci un hidrorezervuāru aizpildījuma līmeni.

Turklāt energoproduktu tirgū, izņemot naftu, novērota cenu lejupslīde. Papildus minētajam ietekmi uz elektroenerģijas cenām Baltijā atstāja lielāka atjaunīgo energoresursu izstrāde reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!