Foto: LETA

Šogad alus ražošanas uzņēmums "Užavas alus" svin savu 30 darba gadu jubileju, un, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju un izaicinājumiem, aktīvi strādā pie jaunu garšu izveides un augstu kvalitātes standartu saglabāšanas, informē kompānijas pārstāvji.

"Užavas alus" aktīvi investē jaunu garšu izstrādē un ir jau veikti ieguldījumi jaunas noliktavas būvniecībā. Šobrīd uzņēmums aktīvi attīsta eksportu uz Lielbritāniju.

Neskatoties uz aktīvu attīstību, pēdējos mēnešos uzņēmums novēro negatīvu bilanci.

"Mēs, salīdzinot ar konkurentiem un citiem tirgus segmentiem, minimāli palielinājām savu produktu cenas gan pandēmijas laikā, gan arī Krievijas iesāktā kara Ukrainā pirmajos gados. Vienlaikus izdevumi turpināja palielināties – inflācija, elektroenerģijas cenas, degviela (mūsu produktu piegādēm uz veikaliem), depozīta sistēmas apkalpošana, kurā esam iesaistīti – rezultātā pēdējos mēnešus izdevumi pārsniedz ienākumus," skaidro "Užavas alus" dibinātājs un valdes loceklis Uldis Pumpurs.

Viņš uzsver, ka vidējā alga valstī ir palielinājusies par 12,9%.

"Vēlamies, lai arī mums būtu iespēja pacelt algu saviem darbiniekiem, neatpaliekot no citiem Latvijas uzņēmumiem, taču tam ir nepieciešami papildu finanšu resursi. Tas arī ir viens no būtiskiem iemesliem, kura dēļ maijā pieaugs "Užavas alus" produktu cenas," saka Pumpurs.

Konkrētus ciparus, par cik daudz cenas augs, uzņēmumā nemin.

Cenu izmaiņas, pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, ir saistītas ar šādiem faktoriem: kopējā inflācija – 8,9%, akcīzes nodokļa pieaugums par 5%, izejvielu cenas pieaugums par 30-35%, depozīta sistēmas apkalpošanas maksas pieaugums – 0,061 eiro uz katru pudeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!