Foto: LETA

Viens no lielākajiem būvniecības paneļu ražotājiem Ziemeļvalstīs, kā arī viens no Latvijas lielākajiem būvmateriālu eksportētājiem – SIA "Tenax Panel", Dobelē, atklājis jaunu sendvičpaneļu ražotni. Tas ļaus šogad divkāršot eksporta tirgiem nepieciešamo produkcijas daudzumu un saražot 1 miljonu m2 dažādu tipu sendvičpaneļu.

Ražotnes kapacitāte ir 2 miljoni m2 produkcijas, kuru uzņēmums plāno sasniegt jau tuvāko gadu laikā.

Jaunās ražotnes būvniecībā un aprīkojumā investēti 13 miljoni eiro, no kuriem daļa ir pašu investīcijas, bet daļa Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums, kā arī AS "Swedbank" piešķirtais finansējums.

Ražotnes būvniecības process ilga divus gadus. Jau šobrīd 75% uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēta uz Ziemeļeiropas tirgiem, kur tā ir pieprasīta, pateicoties ražošanas procesā ieviestajiem ilgtspējas kritērijiem. Jaunās ražošanas jaudas ļaus SIA "Tenax Panel" apgūt jaunus eksporta tirgus un palielināt eksporta īpatsvaru jau tuvāko gadu laikā.

Jaunā ražotne atrodas līdzās jau esošajai ražotnei Dobelē un nodrošinās iespēju SIA "Tenax Panel" ražošanu veikt vairākās darba maiņās, kā arī attīstīt jaunu produktu piedāvājumu.

Jaunā ražotne ir radījusi arī 30 jaunas darba vietas novadā. Jaunatklātajā ražotnē, līdzās jau ierastajiem sendvičpanieļiem, uzņēmums ražos jauna tipa produkciju – renovācijas paneļus, kuri paredzēti esošu ēku renovēšanai, un eko paneļus, kuru ražošanā izmantoti otrreiz pārstrādāti materiāli.

SIA "Tenax Panel" ir daļa no "Tenax" grupas, kuras pirmsākumi ir meklējami 1991. gadā Dobelē. Šobrīd "Tenax" grupa ir Latvijas kapitāla uzņēmums, kura vienīgais īpašnieks ir Nikolajs Kurma. Uzņēmumu grupā ietilpst SIA "Tenax"’, SIA "Tenax Panel", SIA "Tenapors" un SIA "Tenax Install".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!