Foto: Unsplash

Nākamnedēļ, 12. un 13. jūnijā, Viļņā notiks konference "The Role of Family Firms in Long-Term Sustainability" ("Ģimenes uzņēmumu loma ilgtermiņa ilgtspējībā"), informē konferences rīkotāji.

Interaktīvās darbnīcās un prezentācijās būs iespēja iepazīties ar privātā kapitāla uzņēmumu un ģimenes biroju (family office) izaicinājumiem un iespējām Baltijas reģionā.

Šī gada konferencē uzstāsies vairāki ievērojami lektori, kuri ir privātā kapitāla uzņēmumu un ģimenes biroju jomas līderi – Mortens Bennedsens (Copenhagen Business School), Džons Deiviss (MIT Sloan School of Management un Cambridge Family Enterprise Group), Deniss Jaffe (BanyanGlobal Family Business Advisors) un Kristina Vinga (Wingspan Legacy Partners un Hārvarda Biznesa skola).

"Baltija [ģimenes uzņēmumu kontekstā] ir uzmanības centrā, jo tik daudz fantastisku resursu pulcējas kopā," uzsver Deniss Jaffe.

Starptautiskajā vidē izmantotā ģimenes uzņēmumu definīcija ir daudz plašāka nekā tā definēta Latvijas uzņēmumu reģistrā. Ģimenes uzņēmums ir jebkurš komercuzņēmums, kuru vada un/vai kontrolē viena vai vairākas ģimenes, un kurā ir jūtama ģimenes ietekme uz uzņēmuma vadību un politiku.

Šādi uzņēmumi var būt jebkura lieluma — no mazām vietējām firmām līdz lieliem, biržā kotētiem korporācijām ar tūkstošiem darbinieku. Piemēram, tādi giganti kā "Walmart" un "Ford", ir starptautiski uzņēmumi ar plašu akcionāru bāzi un profesionālu vadību, tomēr ģimenes ietekme joprojām ir izteikta uzņēmuma stratēģiskajā vadībā un kultūrā. Ģimenes ietekme uzņēmumā bieži sekmē ilgtspējību un stabilitāti krīžu laikos, veicinot darbinieku lojalitāti un dziļu saistību ar uzņēmuma mērķiem un vērtībām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!