Foto: Shutterstock

Japānas Transporta ministrija otrdien veica kratīšanu autobūves giganta "Toyota" galvenajā mītnē, saasinoties skandālam par kļūdainiem drošības datiem, raksta "BBC".

Pasaulē lielākais autoražotājs atvainojies par nepareizu vai manipulētu datu sniegšanu drošības sertifikācijas pārbaudēm.

Skandāls satricinājis Japānas auto industriju, kļūdainu datu iesniegšanā atzīstoties arī konkurentiem "Honda", "Mazda" un "Suzuki".

"Toyota" 2023. gadā pārdeva vairāk nekā 11 miljonus pasažieru automobiļu. Tā ir paziņojusi, ka konstatētās kļūdas neietekmē jau uz ceļa esošo transportlīdzekļu drošību.

Uzņēmums apturējis trīs automašīnu modeļu – "Corolla Fielder", "Corolla Axio" un "Yaris Cross" – ražošanu.

Tas ir arī apsūdzēts par modificētu transportlīdzekļu izmantošanu drošības sadursmes testos transportlīdzekļiem, kas vairs netiek ražoti.

Pārbaudes notikušas dienu pēc tam, kad "Toyota" priekšsēdētājs Akio Tojoda atvainojās klientiem un automašīnu entuziastiem.

Viņš dziļi paklanījās un dažas sekundes palika šajā pozā, kas ir ierasts Japānā, kad uzņēmumi atvainojas par pārkāpumiem.

"Mēs atstājām novārtā sertifikācijas procesu un masveidā ražojām mūsu automašīnas, vispirms neveicot atbilstošus piesardzības pasākumus," sacīja Tojoda.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!