14.maijā tiesvedības procesa starp "Lattelekom" līdzīpašniekiem - Latvijas valsti un konsorciju "Tilts Communication" (TC) - arbitri pieņems lēmumu par tālākajām darbībām tiesvedības procesā.
Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis žurnālistiem pauda uzskatu, ka Latvija šajā procesā ir piesaistījusi "stiprus" ekspertus. Tāpat viņš norādīja, ka gadījumā, ja Latvijas valstij minētais tiesvedības process būs veiksmīgs, "Lattelekom" akcijas varētu tikt piedāvātas arī publiskajā piedāvājumā.

Jau ziņots, ka PA valde nolēma apturēt sarunas par konsultanta līguma slēgšanu ar SIA "Lattelekom" valsts kapitāla daļas privatizācijas finansu konsultantu "J.P. Morgan BLC". Šāds lēmums pieņemts, jo PA no advokātu biroja "Lejiņš, Edžiņš, Bordāns, Vonsovičs" ir saņēmusi atzinumu, kurā ieteikts iesaldēt sarunas par līguma slēgšanu līdz tiesvedības procesa beigām starp "Lattelekom" līdzīpašniekiem.

TC ir vērsies starptautiskā šķīrējtiesā pret Latvijas valsti, apsūdzot to "Lattelekom" jumta līguma nosacījumu nepildīšanā. TC pārmet Latvijas valstij tās apņemšanos par desmit gadiem - līdz 2003.gadam - saīsināt "Lattelekom" monopoldarbības termiņu, kaut gan ar līdzīpašniekiem nav panākta vienošanās par kompensāciju. Savukārt Latvija TC pārmet, ka tas nav izpildījis saistības, kuras uzņēmās par telekomunikāciju modernizāciju Latvijā.

Pašlaik Latvijas valstij pieder 51% "Lattelekom" kapitāla daļu, bet TC - 49%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!