Lai gan Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pēdējā laikā piedzīvojis "atdzišanu" un cenu kritumu, ārzemnieku interese par to tikai pieaug, laikrakstam "Dienas bizness" otrdien atzinis SIA "Lursoft" pārstāvis Ainars Brūvelis.
Tā piemēram, zviedru uzņēmums "SPP Livforsakring AB" esot ieguldījis 13,23 miljonus latu meža un lauksaimniecības zemju firmā "Forna Real Estate", kuras pamatkapitālā tikpat lielu summu ieguldījusi arī norvēģu firm "Storebrand Livsforsikring". Savukārt zviedru firma "Bergvik Skog AB" ieguldījusi 2,52 miljonus latu citā mežu un lauksaimniecības zemju uzņēmumā - SIA "Fraxinus", Brūvelis pamatojis savu viedokli laikrakstam, pieļaujot, ka ārvalstu pircēji, atšķirībā no vietējiem uzņēmējiem, netrūkst finanšu resursu aktīvai meža zemju iegādei.

Tāpat lielu interesi par nekustamajiem īpašumiem Latvijā izrādot dāņu uzņēmēji, piemēram, Pilgārdu ģimene Latvijā ir uzsākusi nopietnu nekustamo īpašumu biznesu, investējot vai vadot vairāk nekā 20 uzņēmumus, laikrakstam paudis Brūvelis. To kopējais investīciju apjoms sasniedz 15 miljonus eiro (ap astoņiem miljoniem latu) un līdzekļi pamatā tiekot ieguldīti apbūvējamās zemes platībās, galvenokārt Rīgas apkaimē.

Arī britu investori rosībā neatpaliek no skandināviem, piemēram, "New Europe Real Estate Ltd." šogad investējusi 15,9 miljonus latu vairākos nekustamo īpašumu uzņēmumos Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!