Par Latvijas Bankas (LB) prezidenta vietnieku Saeima šodien apstiprināja Andri Ruseli. Bijušo AS "Latvijas Zemes banka" valdes priekšsēdētāju un pašreizējo apdrošināšanas AS "Balta" un apdrošināšanas AS "Latva" viceprezidentu Ruseli LB viceprezidenta amatā apstiprināt piedāvāja centrālās bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
Ruselis ir dzimis 1957.gadā. 1981.gadā beidzis Latvijas Universitātes Finansu un tirdzniecības fakultāti finansu un kredītu specialitātē. Pēc tam Ruselis strādājis PSRS Valsts bankas Rūpniecības kreditēšanas pārvaldē par ekonomistu.

No 1989. līdz 1998.gadam Ruselis bijis "Latvijas Zemes bankas" valdes priekšsēdētājs, līdz "Latvijas Zemes banka" pievienota "Hansabankai". 1999.gadā Ruselis ievēlēts "Baltas" valdē, bet 2000.gadā - "Latvas" padomē. Par Ruseļa apstiprināšanu amatā balsoja 80 deputāti, neviens nebija pret, bet atturējās seši.

Pats Ruselis pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem atzina, ka viņam neesot nekādu īpašo sajūtu un viņš uzskata, ka Latvijas Banka ir viena no profesionālākajām centrālajām bankām Eiropā.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs norādīja, ka Ruselis automātiski būs arī Latvijas Bankas padomes loceklis. Rimšēvičcs uzsvēra, ka katram padomes loceklim ir savs darbs un Ruselim tā būs pārraudzība par skaidras naudas jautājumiem. Rimšēvičs pauda gandarījumu par atbalstu viņa izrādītajam viceprezidentam un uzsvēra, ka tagad Latvijas Bankai dotā uzticība ir jāattaisno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!