Foto: LETA
Uzņēmumu reģistrs (UR) atlicis AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) iesniegto dokumentu par izmaiņām valdes un padomes sastāvā reģistrāciju komercreģistrā, jo konstatēti vairāki trūkumi, informēja UR.

UR, izskatot iesniegtos LK dokumentus, konstatējusi, ka tajos nav norādīta valdes locekļa Ešlija Džona Nīla dzīvesvietas adrese, kā to prasa Ministru kabineta (MK) noteikumi par pieteikumu veidlapām ierakstiem komercreģistrā.

Tāpat LK iesniegtie ārkārtas akcionāru sapulces protokola izraksti nav noformēti atbilstoši MK noteikumu "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība" kārtībai, proti, ka tajā vietā, kur oriģinālā ir personiskais paraksts, nav rakstīts vārds "personiskais paraksts", liekot to iekavās.

LK padome nav arī UR iesniegusi informāciju par padomes sēdē izskatāmajiem darba kārtības jautājumiem.

Rezultātā UR šodien lēma atlikt LK iesniegto dokumentu reģistrāciju komercreģistrā, kā arī uzdeva uzņēmumam novērst trūkumus līdz nākamā gada 18.februārim. Ja dokumenti, kuros trūkumi novērsti, tiek iesniegti pēc lēmumā norādītā termiņa, atkārtoti jāmaksā valsts nodeva.

UR lēmums stājas spēkā šodien.

Jau ziņots, ka piektdien, 17.decembrī, AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) ārkārtas akcionāru sapulcē ievēlētā uzņēmuma padome savā pirmajā sēdē ievēlējusi arī jaunu uzņēmuma valdi, teikts AS "Ventspils nafta" (VN), kurai pieder 49,94% LK akciju, paziņojumā biržā "NASDAQ OMX Riga".

Lai gan LK uzskata, ka piektdien nekāda akcionāru sapulce nav notikusi un iepriekšējā valde un padome turpina savu darbu, VN paziņojusi, ka sapulcē LK padomē ievēlēts Saimons Bodijs, Mihaels Dvoraks, Ahmeds Ilmazs, Marks Vērs un Kristofs Matsakos. Padomes pirmajā sēdē par tās priekšsēdētāju ievēlēts Bodijs, bet par viņa vietnieku - Dvoraks.

Padome arī ievēlējusi jaunu LK valdi. No valdes locekļa amata atcelts Imants Sarmulis, Andris Linužs, Edvīns Bērziņš un Pāvels Semenjuta. Valdē darbu turpinās Pols Tomass, kurš nu būs LK valdes priekšsēdētājs, kā arī valdē uz piecu gadu termiņu ar pilnvaru termiņa sākumu 17.decembrī ievēlēts arī Ešlijs Džons Nīls un Maikls Meins Kings.

Valdes pārvēlēšana tiek pamatota ar to, ka "LK valdes locekļi zaudējuši LK padomes uzticību, nav spējuši vadīt LK atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, nav pienācīgi izpildījuši savus pienākumus, ir slēguši LK un tās koncernam neizdevīgus darījumus, tādējādi radot zaudējumus un nodarot kaitējumu LK un tās meitassabiedrību interesēm, kā arī rupji pārkāpuši savas pilnvaras".

Kā ziņots, piektdien uz akcionāru sapulci sanākušie LK akciju īpašnieki no kompānijas padomes locekļu amata atcēla Uldi Pumpuru, Olgu Pētersoni, Vladimiru Solomotinu, Andri Vilcmeieru, Ansi Sormuli, Svenu Zālīti, Gunti Ločmeli, Māri Gaili, kurš bija padomes priekšsēdētājs, Miku Ekbaumu, Normundu Staņēviču, Volodimiru Koškūlu un Kārli Boldiševiču.

LK iepriekš biržā izplatīja paziņojumu, kurā uzsvēra, ka ārkārtas akcionāru sapulce 17.decembrī nav notikusi, tāpēc jebkuri apgalvojumi par it kā sapulces noturēšanu mikroautobusā ir nepatiesi un šādas darbības uzskatāmas par nelikumīgām.

Apsardzes kompānijas "TM Security" pārstāvji aģentūru LETA gan informēja, ka bāzē "Lejastiezumi" uz LK akcionāru sapulci piektdien ieradās vairāk nekā 70% akciju turētāju, kuri netika ielaisti "Lejastiezumu" teritorijā. Akcionāri nolēma kopsapulci rīkot un izskatīt dienas kārtībā paredzētos jautājumus.

Akcionāru interešu un drošības nodrošinājumu veica "TM Security Latvija". Lai akcionāriem nebūtu sēde jārīko zem klajas debess mīnus deviņu grādu salā, tā notikusi "TM Security" autobusā Lejastiezumu teritorijā, "saglabājot drošu un mierīgu atmosfēru saspringtā situācijā".

Akcionāru sapulcei bija reģistrējušies 78,2% LK kapitāla turētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!