Foto: F64
Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" paaugstinājusi Rīgas ilgtermiņa attīstības kredītreitingu no negatīva uz stabilu, informē Rīgas dome.

Kredītreitinga prognoze uzlabota, ņemot vērā Rīgas finanšu pārstrukturēšanā veiktos pasākumus un elastīgu pieeju budžeta veidošanai krīzes apstākļos, labus likviditātes rādītājus, kā arī vispārējās Latvijas ekonomikas attīstības tendences.

"Kredītreitingu aģentūras novērtējums apstiprina to, ka, pašvaldības izvirzītās prioritātes un apstiprinātais budžets nodrošinās pilsētas ilgtermiņa attīstību," uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Jau vēstīts, ka "Standard & Poor's" decembra sākumā paaugstināja arī Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi no BB uz BB+, saglabājot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu.

Latvijas kredītreitings paaugstināts, ņemot vērā ekonomiskās situācijas salīdzinoši straujo uzlabošanos Latvijā, kā arī būtisku tekošā konta uzlabojumu. Tāpat reitingu aģentūra savu lēmumu pamato ar mazāku 2009./2010. gada ekonomiskās recesijas ietekmi uz valsts finansēm, nekā tika sagaidīts iepriekš, tai skaitā – valsts parāda saglabāšanos mērenā līmenī, vēsta ministrija.

Šogad februārī "Standard&Poor's" paaugstināja Latvijas kredītreitinga novērtējumu no negatīva uz stabilu.

Savukārt starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" februāra sākumā paziņojusi par Latvijas kredītreitinga saglabāšanu "Baa3" līmenī ar negatīvu nākotnes perspektīvu, norādot, ka ekonomiskās krīzes radītais Latvijas tautsaimniecības kritums uzrāda stabilizēšanās pazīmes.

Patlaban Latvijas kredītreitingu nosaka trīs pazīstamākās starptautiskās reitinga aģentūras "Moody's", "Fitch Ratings" un "Standard & Poor's", kā arī Japānas reitingu aģentūra "R&I".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!