Foto: DELFI
Maksātnespējīgās AS "Ventspils zivju konservu kombināts" (VZKK) administrators Raivis Stumbergs, kurš amata pienākumus uzņēmās 15.februārī, atzīst, ka vairāk nekā pusotra mēneša laikā ir izdevies stabilizēt uzņēmuma darbību. Tomēr kopējā situācija uzņēmumā joprojām ir smaga, informēja uzņēmums.

Pārņemšanas brīdī VZKK atradās ļoti sarežģītā un grūtā finansiālā situācijā – uzņēmuma kase bija tukša un bija izveidojušies jauni parādi. Februārī un martā uzņēmuma darbību vēl papildus sarežģīja problēmas ar izejvielu piegādi aizsalušās jūras dēļ, teikts VZZK paziņojumā.

Tagad izdevies panākt vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu par iepriekšējā administratora darbības laikā izveidojušos aktuālo nodokļu parādu - aptuveni 120 tūkstošiem latu, pakāpenisku nomaksu vairāku gadu garumā, kā arī par šā gada februāra nodokļu parāda nomaksu gada laikā, informēja Strumbergs.

"Marts būs pirmais mēnesis, par kuru tiks nomaksāti visi nodokļi, kā arī sāksim maksāt nodokļu parādus. Ir izdevies saglabāt Krievijas Federācijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta atbilstības sertifikātu produkcijas eksportam uz šo kaimiņvalsti. Bez šī sertifikāta uzņēmuma turpmākā darbība faktiski nebūtu iespējama, jo vairāk nekā 90% saražotās produkcijas eksportējam uz Krieviju," uzsver administrators.

Tomēr Stumbergs joprojām neesot saņēmis visus dokumentus no iepriekšējās administratores Ritas Skrindas un tas nav ļāvis pilnībā pabeigt uzņēmuma auditu, kreditoru sastāva pārskatīšanu un kreditoru sapulces sasaukšanu, lai lemtu par turpmāko rīcību, teikts apziņojumā.

Administrators cer, ka jau tuvākajā laikā izdosies saņemt trūkstošos dokumentus. Pretējā gadījumā ilgstoša neskaidrība par uzņēmuma patieso finansiālo stāvokli var pasliktināt uzņēmuma dzīvotspēju, apdraudot gan turpmāko saimniecisko darbību, gan izredzes atjaunot uzņēmuma maksātspēju, norēķinoties ar kreditoriem.

Jau ziņots, ka AS "Ventspils zivju konservu kombināts" jaunā vadība saņēmusi zvērināta revidenta ziņojumu par maksātnespējas procesā esošās sabiedrības saimniecisko darbību. Auditā, kurš gan nav vēl līdz galam pabeigts, konstatēti iespējami šaubīgi darījumi vairāku simtu tūkstošu ASV dolāru apmērā, kas īstenoti kombināta iepriekšējās vadības laikā.

Par atklātajām iespējamām nelikumībām tiks ziņots Finanšu policijai, taču tas būs iespējams tikai pēc tam, kad pilnībā būs pabeigts audits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!