Foto: DELFI
Konkurences padome (KP) ierosinājusi lietu par iespējamiem Konkurences likuma pārkāpumiem SIA "Latvija Statoil", SIA "Neste Latvija" un SIA "Lukoil Baltija R" darbībās, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja KP pārstāve Inita Kabanova.

Kabanova stāstīja, ka izmeklēšanas ietvaros KP ir apmeklējusi šos uzņēmumus, tomēr lietas izpētes laikā padome nevar sniegt plašāku informāciju par izmeklēšanas gaitu.

"Pārbaudes veikšana nenozīmē, ka apmeklētie uzņēmumi vainojami konkurences tiesību pārkāpumos," uzsvēra Kabanova.

Pērn martā intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" KP vadītāja Ieva Jaunzeme, vaicāta, vai padome plāno pētīt degvielas tirgu, sacīja, ka šis tirgus ir caurskatāms. "Formula, kā tiek noteikta degvielas cena, ir caurskatāma un paredzama. Ir paredzams, kāda cena būs partnerim, jo to nosaka degvielas apjoms. Zinot, kāds būs partnera apjoms, zināmi nākamie soļi - cik liela būs atlaide utt.," sacīja Jaunzeme.

Tāpat viņa norādīja, ka degvielas jomā nepastāv cenu konkurence, bet pastāv tā saucamā necenas konkurence, kad uzņēmumi konkurē ar biznesa konceptiem, jo tikai tādējādi ir iespējams gūt apgrozījumu.

"Tā kā trīs gadus neesam skatījuši degvielas tirgu, šogad pētīsim, kā šie koncepti ir mainījušies, jo iepriekš konstatējām, ka koncepti ir pilnīgi atšķirīgi. Mēģināsim noskaidrot, vai saistībā ar ekonomisko lejupslīdi kaut kas šajā jomā ir mainījies," tā pērn norādīja KP vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!