Foto: F64
Valstij daļēji piederošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs "Lattelecompeļņa pagājušajā gadā bijusi bija 19,2 miljoni latu, un dividendēs valstij uzņēmums izmaksjis 9,8 miljonus latu, savukārt atlikusī peļņas daļa izmaksāta otram "Lattelecom" akcionāram - skandināvu telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera".

"Lattelecom" akcionāri pagājušajā nedēļā apstiprinājuši uzņēmuma gada pārskatu un uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins atzinīgi vērtē faktu, ka "Lattelecom" arī krīzē veiksmīgi noturējies. "Valsts, kā viens no uzņēmuma īpašniekiem, var būt gandarīta, ka šajā ekonomiski sarežģītajā laikā "Lattelecom" ir izpildījis akcionāru uzdevumu un papildinās valsts budžetu, kas šobrīd ir ļoti būtiski," norāda Kokins.

"Neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī, "Lattelecom Grupai" ir izdevies uzņēmuma apgrozījumu saglabāt iepriekšējā gada līmenī. Samazinājumu fiksēto balss pakalpojumu segmentā ir izdevies aizstāt ar ieņēmumiem no interneta un televīzijas pakalpojumiem. 2010.gadā labus rādītājus ir izdevies sasniegt arī pārējiem "Lattelecom" grupas uzņēmumiem, kas strādājuši ar peļņu. Salīdzinot ar 2009 gadu, izmaksātais dividenžu apjoms ir būtiski samazinājies, ko ietekmēja gandrīz divas reizes mazākas dividendes no "Latvijas Mobilā Telefona" akcijām," skaidro Kokins.

"Lattelecom" kopuzņēmums izveidots 1994.gadā. Skandināvijas koncernam "TeliaSonera" patlaban pieder 49% "Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij - 51%. Savukārt "Lattelecom" pieder 23% Latvijas Mobilā telefona daļu.

"Lattelecom" grupā ir seši uzņēmumi - SIA "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "BPO Baltic", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology" un Baltijas Datoru akadēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!