Foto: F64
Novājinātās Īrijas ekonomikas dēļ pieprasījums pēc aviobiļetēm uz šo valsti ir samazinājies, tādēļ Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ziemas sezonā neveiks lidojumus maršrutā Dublina-Rīga, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidsabiedrībā.

Tas ļaušot brīvo lidmašīnu izmantot maršrutos ar augstāku pieprasījumu, jo "airBaltic" prioritāte esot zemas aviobiļešu cenas, kuras var nodrošināt maršrutos ar augstu pieprasījumu.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags skaidro, ka, "ja pieprasījums ir augsts un lidmašīnas lido pilnas, tad uz vienu pasažieri lidojums izmaksā lētāk, un arī aviobiļeti iespējams piedāvāt lētāk".

Latviešu portāla Īrijā "baltic-ireland.ie" redakcija ziņo, ka saņēmusi vairākas lasītāju vēstules, kurās pausta neizpratne par to, kādēļ nav iespējams nopirkt biļetes uz aviokompānijas "airBaltic" reisu Dublina-Rīga-Dublina lidojumiem pēc 1.septembra. "Dzīvojot svešumā un piedevām vēl uz salas, aviosatiksme ir būtiska ikdienas sastāvdaļa," sašutuši latvieši.

Portāls uzver, ka daudzu pasažieru iecienītā Īrijas aviokompānija "Aer Lingus" lidojumus maršrutā Dublina-Rīga-Dublina pārtrauca 2008.gada 3.novembrī. Arī toreiz tika teikts, ka "Aer Lingus" pārtrauc lidojumus attiecīgajā maršrutā tikai uz laiku. Bet, kā rādot prakse, aviokompānija "Aer Lingus" joprojām neveic lidojumus maršrutā Dublina-Rīga-Dublina.

Par citām izmaiņām lidsabiedrības maršrutos Vanags patlaban vēl neinformēja, jo "pilns ziemas lidojumu saraksts patlaban ir sagatavošanas stadijā un vēl nav publicēts".

"airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas "airBaltic" piedāvā savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!