Foto: F64
Lidsabiedrības "airBaltic" privātais akcionārs "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) bāzes lidostu vēloties pārcelt uz Viļņu, taču Latvijas interesēs ir to neieļaut, atstājot bāzi Rīgā, pirmdien intervijā raidījumam "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

BAS rosinājis mainīt lidsabiedrības akcionāru līgumu. 19.jūlijā saņemtajā priekšlikumā rosināts mainīt vienu no punktiem, kurš nosaka aizliegumu mainīt bāzes lidostu ne Latvijā, ne uz ārvalstīm. Savukārt BAS vēloties, lai par "airBaltic" bāzes lidostu kļūtu Viļņa, raidījumā sacīja Augulis.

Savukārt Latvijas interesēs ir saglabāt bāzes lidostu Rīgā. Tas neieciešams, lai palīdzētu arī attīstīties Rīgas lidostai. Augulis atgādināja, ka lidostai ir paredzēti Kohēzijas fonda projekti lidlauka drenāžas uzlabošanai un apgaismošanā.

Augulis izteica arī cerības, ka pirmdien lidsabiedrības akcionāru sanāksmē tiks atbalstīts priekšlikums palielināt "airBaltic" pamatkapitālu. Tas palīdzētu veiksmīgāk organizēt lidsabiedrības attīstību.

Jau zināms, ka lidsabiedrības vadītājs Bertolts Fliks uz sapulci neieradīsies. To apliecināja arī Augulis.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts, kam pieder 52,6% un "Baltijas Aviācijas sistēmas" ar 47,2%. "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!