Foto: F64
Rēzeknē, rekonstruējamās Atbrīvošanas alejas posmos, drīzumā notiks asfaltēšanas darbi, pastāstīja Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis un projekta vadītājs Georgijs Orlovs.

Atbrīvošanas alejas posmos no Lubānas ielas līdz Pils ielai, izņemot krustojumus ar 18.novembra ielu, N.Rancāna ielu un Brāļu Skrindu ielu, notiek šķembu otrās kārtas ieklāšana, tiks pabeigta apmaļu montāža un aku regulēšanas darbi. Braucamā daļa tiek gatavota asfalta ieklāšanai. Asfaltseguma apakškārtas ieklāšanas darbi šajā posmā tiks sākti 22.augustā.

Siltumtrases rekonstrukcijas darbi Atbrīvošanas alejas un Brāļu Skrindu ielas krustojumā ir pabeigti. Arī šajā posmā notiek darbs pie krustojuma sakārtošanas asfaltēšanai.

Rekonstrukcijas gaitā turpinās siltumtrases rekonstrukcijas darbi Atbrīvošanas alejas un N.Rancāna ielas krustojumā. Siltumtrases rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz 15.augustam.

Tāpat turpinās darbi pie tilta izbūves. Veikta tilta laiduma plātnes veidņu montāža, turpinās plātnes stiegrošana. No 19.augusta plānoti tilta laiduma plātnes betonēšanas darbi.

Visā Atbrīvošanas alejas posmā turpinās darbi, apgaismes stabu pamatņu montāža, vājstrāvas tīklu izbūve, kuru veic "Citrus Solutions".

Pašlaik notiek veloceliņa tehniskā risinājuma saskaņošana un būvapjomu precizēšana. Veloceliņa izbūve paredzēta Atbrīvošanas alejas posmā no krustojuma ar Lubānas ielu līdz rekonstruējamajam tiltam pār Rēzeknes upi.

Tāpat noslēdzies iepirkums par neparedzēto būvniecības darbu veikšanu, kas paredz veikt darbus, kas radās Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbu veikšanas gaitā - lietus ūdens kanalizācijas izbūves darbi posmā no Lubānas ielas krustojumam līdz Dzelzceļnieku ielai, tādējādi tiks savienotas lietusūdens novadīšanas sistēmas, kā arī darbi, kas paredz drenāžas sistēmas izbūvi Atbrīvošanas alejas posmā no Pils ielas līdz tiltam ar geotekstila un ģeorežģa ieklāšanu.

Atbrīvošanas alejā turpinās darbs pie ietvju sagatavošanas bruģēšanai. Ir uzstādītas gājēju informatīvās norādes un norobežojošās lentes, novēršot nepiederošo personu nokļūšanu būvlaukumā. Tāpat uzstādīti nožogojumi Atbrīvošanas alejas posmos, kur tika izņemta ielas gultne.

Jau ziņots, ka Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbu 2.kārta notiek Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētā projektā "Atbrīvošanas alejas un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību".

Galvenajiem Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbiem, tostarp arī jaunā tilta atklāšanai satiksmei, jābūt pabeigtiem līdz šī gada novembra beigām.

Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas 2.kārtas kopējās izmaksas ir 5 654 119 lati, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 4 712 957 lati, valsts budžeta dotācija - 207 924 lati un Rēzeknes domes līdzfinansējums - 733 238 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!