Foto: F64
Lai gan maizes ražotāja AS "Hanzas maiznīca" akcionārs Somijas kompānija "Vaasan Oy" grasās Lietuvā pazemināt cenas maizei 14% robežās, grupas uzņēmuma Latvijā produkcijai cenu izmaiņas nav gaidāmas, norādīja "Hanzas maiznīcas" mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners.

Kā ziņots, Lietuvas maizes cepšanas uzņēmums "Vilniaus duona" nolēmis no ceturtdienas, 6.oktobra, iecienītākos maizes izstrādājumus tirgotājiem pārdot lētāk, cenas samazinot 14% robežās. Lēmums mainīt cenu politiku saistīts ar to, ka uzņēmumam izdevies vienoties ar piegādātājiem par zemākām dažu šķirņu miltu cenām. Uzņēmums pieder Somijas lielākajai maizes cepšanas kompānijai - "Vaasan" grupai.

"Lietuvā cenu samazinājums gaidāms, bet realitātē tas attieksies tikai uz dažām produktu vienībām, nedaudz koriģējot pārlieku augstās cenas. To ļāva darīt gan konkurences pieaugums, gan spiediens no mazumtirgotāju puses, kā arī miltu ražotāju cenu atlaides dažām šķirnēm," sacīja Vegners.

Uzņēmējs atzina, ka "Hanzas maiznīcas" produkcijas cenas šogad netiks ne samazinātas, ne arī palielinātas.

""Hanzas maiznīcā" tuvākajā laikā cenu samazināšanu neplānojam, jo iepriekšējais gads jau tāpat bija raksturīgs ar īpaši zemām cenām un patlaban salāgojam izdevumus ar ieņēmumiem. No vienas puses, it kā vajadzētu paaugstināt cenas pieaugošo izmaksu dēļ, no otras puses - to neļauj darīt iekšējā maizes tirgus konkurence, kā arī zemā iedzīvotāju pirktspēja," sacīja Vegners.

Viņš arī norādīja, ka patlaban ražotāji spiesti rūpīgi sekot līdzi graudu cenām biržās, jo "šoruden visi maiznieki ļoti uzmanīgi vēro situāciju graudu tirgū, lai līgumus ar miltu ražotājiem slēgtu brīdī, kad cenas ir viszemākās".

AS "Hanzas maiznīca" ir Latvijas maizes ražošanas uzņēmums, kas tirgū darbojas jau kopš 90.gadu vidus. Lielākais "Hanzas maiznīcas" akcionārs ir Somijas maizes ceptuve "Vaasan Oy".

Patlaban pircējiem "Hanzas maiznīca" piedāvā 60 dažādus maizes veidus un 25 veidu konditorejas izstrādājumus.

Uzņēmuma produkcija tiek ražota trijās ceptuvēs, no kurām divas atrodas Rīgā un viena Rēzeknē. "Hanzas maiznīcā" strādā aptuveni 600 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!