Foto: Publicitātes attēli
Viens no pasaules lielākajiem energoresursu tirgotājiem "Vitol Group" veiksmīgi palielinājis savu galveno kredītlīniju līdz 5,63 miljardiem ASV dolāru (2,87 miljardiem latu), portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Sākotnēji plānotais kredītlīnijas apjoms bija 4,5 miljardi dolāru (2,3 miljardi latu), taču pašreizējo un jauno aizdevēju lielās intereses dēļ apjoms tika palielināts līdz 5,63 miljardiem ASV dolāru. Kredītlīnija pārfinansē pašreizējo uzņēmuma 5,32 miljardu ASV dolāru (2,7 miljardu latu) kredītlīniju, kas tika apstiprināta 2010.gada oktobrī.

Kredītlīnija sastāv no trīs gadu aizdevuma daļas (92% no kredītlīnijas) un 364 dienu aizdevuma daļas. Katru daļu ir iespējams pagarināt par 364 dienām un maksa par šīm daļām ir būtiski mazāka nekā iepriekšējā darījumā.

Kredītlīniju sagādāja kopumā 15 finanšu uzņēmumi.

"Vitol Group" ir dibināta 1966. gadā Roterdamā, Nīderlandē. Kopš tā laikā uzņēmums ir būtiski palielinājies, kļūstot par ievērojamu pasaules energotirgu dalībnieku un vienu no lielākajiem neatkarīgajiem tirgotājiem. Tā tirdzniecības portfelī ir jēlnafta, eļļas produkti, šķidrā dabasgāze, dabasgāze, ogles, elektroenerģija un oglekļa emisijas.

Grupa tirgojas ar visiem lielākajiem nacionālajiem naftas uzņēmumiem, lielākajiem integrētajiem naftas uzņēmumiem un neatkarīgajiem rafinētājiem un tirgotājiem. Visā pasaulē "Vitol Group" apgroza aptuveni 5,5 miljonus barelu jēlnaftas un naftas produktu dienā.

Jau ziņots, ka "Vitol Group" ietilpstošajam uzņēmumam "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" pieder ap 49,5% AS "Venstpils nafta" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!